Šesťdesiatnik z obce Lednica si riadne zavaril. Na cudzom pozemku vysypal tony odpadu


Foto: Šesťdesiatnik z obce Lednica si riadne zavaril. Na cudzom pozemku vysypal tony odpadu Foto: FB/Polícia Slovenskej republiky

Trenčianski enviropolicajti sa pochlapili. Dolapili muža, ktorý pred dvomi rokmi navozil na cudzí pozemok rôzny odpad. Časť z neho skončila dokonca vo vode. 64-ročný muž z obce Lednica, čelí teraz obvineniu z prečinu neoprávneného nakladania s odpadmi.

„V roku 2021 v obci Lednica, na cudzom pozemku protiprávne uložil a ponechal rôzny odpad, najmä zeminu a kamenivo, pričom išlo o miesto, ktoré na tento účel nebolo povolené a ani určené,“ doplnila polícia na svojich stránkach.


Ako polícia ďalej uviedla, obvinený v rozpore so zákonom o odpadoch a bez príslušného povolenia uložil a ponechal na predmetnom mieste zeminu s kamenivom o objeme 345 ton. Časť z toho sa zosunula do vodného toku.


„Podľa odborného vyjadrenia bol rozsah protiprávneho konania vyčíslený na takmer 16 tisíc eur, čo predstavuje najmä náklady na odstránenie tohto odpadu z miesta ktoré na uloženie odpadu nie je povolené,“ upresnila polícia s tým, že kto, čo aj z nedbanlivosti, nakladá s odpadmi v malom rozsahu v rozpore so všeobecne záväznými právnymi predpismi, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.


Polícia zároveň upozorňuje, že nakladanie s odpadmi je prísne regulované. „Takýmto konaním dochádza k ohrozovaniu a poškodzovaniu environmentálnych a ekonomických záujmov spoločnosti a aj osobných záujmov osôb, ktorým sa takýto odpad ocitne na pozemku,“ uviedla polícia na záver.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu