Trenčiansky hrad ponúka jedinečnú možnosť. Návštevník na ktorého sa usmeje šťastie, strávi noc ako kráľ


Foto: Trenčiansky hrad ponúka jedinečnú možnosť. Návštevník na ktorého sa usmeje šťastie, strávi noc ako kráľ Foto: Marián Michalko

Ten, na koho sa usmeje šťastie, bude môcť stráviť vzrušujúcu noc na Trenčianskom hrade. „Trenčianske múzeum v Trenčíne vyhlásilo špeciálnu letnú súťaž. Návštevníci hradu môžu vyhrať noc strávenú v najvyššej Matúšovej veži, kde pred stáročiami býval Matúš Čák Trenčiansky,“ prezradila Katarína Špačková  z oddelenia marketingu a komunikácie Trenčianskeho múzea.  Výherca si jedinečnú nočnú atmosféru hradu bude môcť vychutnať spolu s rodinou či priateľmi v úplnom súkromí.

Netreba k tomu veľa. „Zapojiť sa môže každý plnoletý návštevník, ktorý navštívi všetky pobočky nášho múzea v Trenčianskom kraji. Ak navyše využije našu akciu „Spoločné vstupné“ a zakúpi si lístok na hrad, do týchto pobočiek sa počas najbližších siedmich dní dostane úplne zdarma,“ doplnil riaditeľ múzea Peter Martinisko.


Podľa slov K. Špačkovej ide o výnimočnú príležitosť, ktorú organizuje múzeum po prvýkrát a potrvá od 1. júna 2023 do 31. augusta 2023. Jedinou podmienkou je podľa slov hovorkyne  múzea, navštíviť v tomto období všetkých sedem pobočiek v správe múzea v Trenčíne.


Na víťaza súťaže čaká lákavá výhra. „Možnosť prespať v Matúšovej veži a navyše s piknikovým košíkom plným dobrôt. Bude to unikátny zážitok, počas ktorého si výherca so svojimi blízkymi vychutná atmosféru hradu nad Trenčínom so všetkým, čo k noci na starobylom hrade patrí,“ ozrejmila K. Špačková.


Súťaž potrvá tri mesiace, počas ktorých musia návštevníci navštíviť všetky pobočky Trenčianskeho múzea v kraji. „V Trenčíne je to Trenčiansky hrad, Kostnica, Katov dom a Župný dom. V Novom Meste nad Váhom ide o Podjavorinské múzeum v Novom Meste nad Váhom, v Beckove je to šľachtické sídlo rodu Ambro, predtým známe ako Kúria Ambrovec v Beckove a v Uhrovci Rodný dom Ľudovíta Štúra a Alexandra Dubčeka v Uhrovci,“  uzavrela K. Špačková.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu