Obdivuhodné gesto. Najmenší pacienti z trenčianskej nemocnice dostali krásne darčeky


Foto: Obdivuhodné gesto. Najmenší pacienti z trenčianskej nemocnice dostali krásne darčeky
Galéria: 3 fotky
Foto: mm/archív Fakultná nemocnica Trenčín - Oficiálna stránka

O tom, že dobrí ľudia so srdcom na správnom mieste existujú, sa presvedčili opäť nedávno vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne. „Na našej neonatologickej klinike sme mali Deň detí o niečo skôr,“ prezradila nemocnica na svojich stránkach s tým, že „predčasniatka“ dostali s láskou vyrobené krásne dečky, chobotničky, papučky a čiapočky. Trenčianska nemocnica nešetrila slovami vďaky. „V mene našich najmenších - najväčších bojovníkov srdečne ďakujeme,“ doplnila nemocnica.


Neonatologickú kliniku v trenčianskej nemocnici tvorí jednotka intenzívnej a resuscitačnej starostlivosti o novorodencov so 6 lôžkami, odddelenie fyziologických novorodencov s 25 lôžkami ako aj jednotka intenzívnej starostlivosti o novorodencov so 14 lôžkami.

Ako nemocnica ďalej uvádza na svojich stránkach, na úseku neonatológie pracuje kolektív 8 lekárov, z toho dvaja s nadstavbovou atestáciou z neonatológie, 45 sestier, z toho 25 špecializovaných v odbore intenzívna ošetrovateľská starostlivosť v neonatológii, 13 sestier s vysokoškolským vzdelaním, tím 3 sanitárov. Okrem toho tu pracujú aj dve laktačné konzultantky, ktoré poskytujú laktačné poradenstvo - podporujú a pomáhajú matkám pri dojčení, pracujú podľa medzinárodných štandardov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu