EXKLUZÍVNE: Toto je najväčší slovenský fanúšik Rammstein. Neskutočné, čo pre nich urobil!


Foto: EXKLUZÍVNE: Toto je najväčší slovenský fanúšik Rammstein. Neskutočné, čo pre nich urobil!
Galéria: 19 fotiek
Foto: archív Ľ. S.

Necelé 3 týždne zostávajú do veľkolepého koncertu industrial metalovej kapely Rammstein na Slovensku. Tá ma nielen u nás, ale po celom svete státisíce fanúšikov. Medzi najvernejších patrí tridsaťročný Ľubomír  z Rožňavy. Toho ich hudba uchvátila už ako dieťa.. „Som takmer celoživotne odovzdaný pre moju srdcovú záležitosť, ktorou je kapela Rammstein,“ prezradil na začiatok Ľubo.

Ako ďalej doplnil, Rammstein počúva už od svojich 9 rokov. „Prvá pesnička, ktorú som od nich počul bola skladba Mein Herz Brennt, z albumu Mutter. Dostal som ho ešte na kazete od svojho bratranca,“ konštatuje Ľubo s tým, že práve tento album z roku 2001 bol pre neho vstupnou bránou do sveta Rammstein. „Dodnes považujem tento album za jeden z tých najlepších všeobecne. Mohutný zvuk, bubeníkov úder, gitarové riffy a Tillov hlas. Ten ma totálne pohltil ako malého chlapca a už o išlo,“ doplnil skalný fanúšik.

Mladý Rožňavčan zároveň priznal že nie je len fanúšik, ale aj zberateľ. „Či som fanúšik, alebo aj zberateľ? Jedno s druhým. Mám vlastne všetko čo sa Rammstein týka. Od originál CD, LP, DVD, aj zo sólových projektov, či už Lindemanna alebo Richarda - Emigrate. Oblečenie ani nerátam,“ hovorí s úsmevom Ľubo. Jedným dychom dodáva, že si na svoju zbierku plánuje  vyrobiť poličku s logom kapely. Na otázku, čo na jeho záľubu hovoria jeho najbližší, odpovedal s úsmevom. „Momentálne som sám, svoju rodinu zatiaľ nemám, ale možno sa budúca manželka ozve. Stačí ak bude mať pre moju záľubu pochopenie,“ povedal Ľubomír.



Ten podľa obľúbenej kapely dokonca volá aj svoje auto. „Môj Mustang volám Rammstein a aj evidenčné číslo som pomenoval podľa jedného ich albumu,“ pokračoval Ľubomír.




Odpovedať na otázku akú najbláznivejšiu vec kvôli svojej srdcovej záležitosti urobil, podľa jeho slov nie je ľahké. „Ťažko povedať. Vlastne celý život som nie že tomu podriadil, ale stalo sa to pre mňa takou už rutinou, že vlastne človek s tým žije. No jednoznačne najväčší šok pre mňa bol, keď sa mi v roku 2022 splnil sen a stretol som osobne Tilla Lindemanna a následne som sa s ním odfotil,“ dodal Ľubomír.



To ale ani zďaleka nebolo všetko. Jedného dňa mu vyrazila dych správa, ktorá mu prišla na sociálnu sieť. „Po konci ich Stadium Tour 2022 mi Rammstein napísali, že ma vybrali a mali by záujem aby som prišiel natočiť priamo do Berlína krátke video o mne a kapele a ohlásiť vlastne koncert pre Slovensko, ktorý bude v Trenčíne. Akurát som bol v práci, obedoval som a vypadol mi príbor z rúk,“ opísal šokujúcu udalosť s tým, že nezaváhal ani sekundu a išiel do toho. „Zaplatili nám cestu aj ubytovanie. Bola to neuveriteľná skúsenosť pracovať s profi tímom priamo okolo kapely,“ dodal Ľubomír.


„Ľudia čo ma poznajú tvrdia, že som najväčší fanúšik a že koho iného mali vybrať aj na tú video upútavku, keď nie mňa. Ja len vravím, žijem s tým celý život a úprimne. A práve takto sa mi to asi vrátilo. Vlastne odpoveď bola, keď som sa opýtal chalana, ktorý to mal v Berlíne pod palcom, že podľa čoho nás vyberali, povedal, že hľadali človeka ktorý tým naozaj žije,“ uviedol na záver Ľubomír.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu