Príroda ukázala na Považí svoju silu. Zatopené domy, cesty aj zničená úroda v okolí Skalky nad Váhom


Foto: Príroda ukázala na Považí svoju silu. Zatopené domy, cesty aj zničená úroda v okolí Skalky nad Váhom
Galéria: 9 fotiek
Foto: archív obec Dolná Súča

Ani nie polhodinová smršť neďaleko Trenčína napáchala obrovské škody. Obyvateľov Skalky nad Váhom vytrápili krúpy o veľkosti až 1 centimeter, nánosy blata, ktoré zaliali dvory, domy ako aj cestu, ktorú museli uzavrieť. Ako informovala obec Dolná Súča na svojich stránkach, pár minút intenzívneho dažďa znepríjemnil život a poškodil majetok niekoľkých rodín aj v Dolnej Súči, časti Chrasť pri Skalke nad Váhom.


Obec zároveň vyzdvihla všetkých, ktorí priložili pomocnú ruku a pomohli pri odstraňovaní škôd, ktoré intenzívna búrka napáchala. „Ďakujem týmto veľmi pekne všetkým, ktorí prišli na pomoc, Dobrovoľný hasičský zbor Dolná Súča, Dobrovoľný hasičský zbor Horná Súča, profesionálnemu Hasičskému zboru ako aj zamestnancom obce či susedom a rodinným príslušníkom poškodených,“ doplnila obec s tým, že poškodeným prajú ešte veľa síl a naďalej budú k dispozícii s technikou.


Podľa obľúbeného portálu o počasí Severe Weather Sovakia nás aj dnes ovplyvní prechod studeného frontálneho rozhrania, ktoré prinesie plošnejšie búrky a nemožno vylúčiť ani vznik búrkového systému. „Počas dňa spočiatku malá oblačnosť, postupne veľká oblačnosť s prehánkami a búrkami, najmä na strednom a severnom Slovensku. Samotný front však prinesie od západu ďalšie búrky,“ doplnil portál o počasí s tým, že najintenzívnejšie búrky budú na západe nášho územia, kde budú najideálnejšie podmienky.


Dnešné búrky by mali produkovať najmä intenzívne zrážky. „Čo sa týka vetra, tak zajtra bude pri búrkach skôr slabší. V prípade búrkového systému však môžu nárazy vetra dosahovať okolo 50 až 70 km/h, výnimočne viac. Pri búrkach sa môžu vyskytovať aj menšie krúpy,“ upozornil portál o počasí.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu