Hrdina aj bez uniformy. Policajný psovod ratoval z dymiaceho auta zraneného človeka


Foto: Hrdina aj bez uniformy. Policajný psovod ratoval z dymiaceho auta zraneného človeka Foto: FB/Polícia SR-Trenčiansky kraj

Psovod Okresného riaditeľstva policajného riaditeľstva v Trenčíne Michal Cucík, ktorý sa v čase osobného voľna vracal so svojou rodinou domov, bol svedkom dopravnej nehody dvoch vozidiel. Informovala o tom polícia na svojich stránkach.


Kým v jednom z vozidiel sa nik našťastie nezranil, v druhom vozidle došlo k zraneniu vodiča. Policajný psovod tentokrát však bez uniformy nezaváhal ani na okamih a zranenému vodičovi  okamžite poskytol pomoc. „Zraneného a dezorientovaného vodiča vytiahol zo zdemolovaného auta,“ upresnila polícia s tým, že ten mal po dopravnej nehode zranenú ruku, ktorá krvácala a začala modrať.

Ako polícia ďalej uviedla, zranený vodič bol v šoku, triasol sa a navyše z auta sa začalo dymiť. „Hrozilo vznietenie vozidla, preto Michal okamžite privolal hasičov. Ešte inštruoval osádku druhého vozidla, aby si dali reflexné vesty a počkali mimo vozidla na príchod policajnej hliadky,“ opísala polícia s dovetkom, že vďaka bleskovej a pohotovej reakcii  bola zranenému mužovi poskytnutá prvá pomoc veľmi rýchlo.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu