FOTO: Na Dni záchrany života v Novom Meste nad Váhom sa predstavili zdravotníci, hasiči aj policajti


FOTO: Na Dni záchrany života v Novom Meste nad Váhom sa predstavili zdravotníci, hasiči aj policajti
Galéria: 30 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Nové Mesto nad Váhom, Polícia SR - Trenčiansky kraj

V pondelok 15. mája sa na Námestí slobody v Novom Meste nad Váhom uskutočnilo podujatie Deň záchrany života pri príležitosti symbolického dňa tiesňovej linky 155. Informovalo o tom vedenie Nového Mesta nad Váhom vo svojom príspevku na sociálnej sieti Facebook.

Návštevníci si mohli pozrieť ukážky prvej pomoci, merania životných funkcií či sa dozvedieť viac o práci záchranných zložiek. Tú si mohli následne vyskúšať na vlastnej koži. Zdravotníci okrem toho informovali o predchádzaní ochoreniam a poskytovali ľuďom zdravotné poradenstvo.

Podujatia sa zúčastnilo mnoho záchranných zložiek na čele s Operačným strediskom záchrannej zdravotnej služby Trenčín, Darom života, Nie rakovine, Ligou za duševné zdravie, Strednou zdravotníckou školou Trenčín, Vysokou zdravotníckou školou Trenčín, Všeobecnou zdravotnou poisťovňou a ďalšími. Nechýbali ani trenčianski policajti.


Policajný zbor na akcii zastupovali policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru Nové Mesto nad Váhom spolu s psovodom z Okresného riaditeľstva Policajného zboru Nové Mesto nad Váhom,“ uviedli policajti vo svojom príspevku na sociálnej sieti Facebook.

Podujatie zorganizovala Záchranná služba z Nového Mesta nad Váhom a Stará Turá. Cieľom bolo predstaviť prácu jednotlivých záchranných zložiek Integrovaného záchranného systému Slovenskej republiky.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu