V centre Starej Turej vyrastie divoká lúka. Domáci maznáčikovia tam budú mať stopku


Foto: V centre Starej Turej vyrastie divoká lúka. Domáci maznáčikovia tam budú mať  stopku
Galéria: 6 fotiek
Foto: archív mesto Stará Turá

Trávnatá plocha v centre mesta Stará Turá dostane nový šat. „Zelená plocha na Ulici Mierovej bola využitá skromne. Najčastejšie sme tam mohli stretnúť majiteľov domácich miláčikov pri venčení, občas sa tu pripravilo malé kultúrne podujatie i menšie športové aktivity,“ informovala na svojich stránkach staroturanská samospráva.

Zelená plocha sa pomaly mení. „Zhruba 1/3 zelenej plochy sa mesto rozhodlo ponechať ako divokú lúku na rozvoj biodiverzity. Poskytneme tak priestor priamo v centre mesta pre život včiel a iných opeľovačov, bez ktorých by život na zemi nebol možný. Mesto i týmto symbolickým krokom chce robiť osvetu o nevyhnutnosti vytvárania podobných miest i priamo v zaľudnených oblastiach,“ ozrejmilo vedenie mesta s tým, že nechá prírodu pracovať a sami sú zvedaví, aké kvietky a rastlinky sa tam po čase objavia na danej ploche, ktorá bude kosená 2-krát ročne.

Väčšia časť zostávajúcej pravidelne kosenej trávnatej plochy je momentálne navrhnutá pre trávenie voľno-časových aktivít obyvateľov mesta. „Piknik, deka, zábava, šantenie s našimi najmenšími i priateľmi si tu odteraz môžete užívať. Veríme, že priestor hlavne v letných mesiacoch bude pre Vás lákadlom a využívať ho budú najmä rodiny s deťmi,“ doplnila samospráva a zároveň jedným dychom apelovala na majiteľov  psov, aby tento priestor nevyužívali na ich venčenie.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu