AKTUALIZOVANÉ: Pohrebná služba z Košece, ktorej niekto úmyselne podpálil autá, prehovorila


Foto: AKTUALIZOVANÉ: Pohrebná služba z Košece, ktorej niekto úmyselne podpálil autá, prehovorila
Galéria: 7 fotiek
Foto: FB/Polícia SR-Trenčiansky kraj

V noci z piatka na sobotu v Košeci zatiaľ neznámy páchateľ doposiaľ presne nezistenou horľavou látkou podpálil dve vozidlá  Mercedes Vito a oheň následne preskočil aj na ďalšie vozidlo Iveco Daily. Informovala o tom trenčianska polícia na svojich stránkach.

Podľa našich informácií, ide o vozidlá miestnej pohrebnej služby, ktorá pôsobí v Trenčianskom kraji. „Je to smutné. Myslíme si, že ide o konkurenčný boj, v tejto branži to nie je nič nové. Našťastie sa ale nikomu nič nestalo a dúfam, že toho podpaľača čoskoro chytia. Sú tu aj kamery, tak by to nemal byť problém,“ prezradil jeden z miestnych obyvateľov.


K nešťastnej udalosti sa vyjadrila aj samotná pohrebná služba.  „Na margo udalosti z posledných dni, by sme sme sa chceli vyjadriť, ze žiaľ závisť a zákernosť sú všade okolo nás, dokonca aj v našom odvetví, kde by pre ňu nemalo byť miesto. Je ťažké ju predvídať, nie je však nemožné s ňou bojovať,” opísala pohrebná služba s tým, že svoju prácu sa snažia robiť najlepšie ako vedia a to, čo sa stalo, znamená  pre nich len jedno, že sa im darí.


S odkazom sa obrátili aj na tých, ktorí stoja za likvidáciou ich áut.  „Tým, ktorí sa s tým nevedia vyrovnať ďakujeme za neplatenú reklamu a prajeme všetko dobré a všetkým ostatným chceme oznámiť, že pre nás sa nič nemení. Pokračujeme ďalej, silnejší a naďalej budeme robiť všetko pre to, aby ste sa so svojimi blízkymi mohli rozlúčiť so všetkou úctou,” uviedla pohrebná služba.


Ako polícia ďalej doplnila, v dôsledku požiaru došlo k úplnému vyhoreniu vozidiel. „Spôsobená škoda na vozidlách je odhadovaná vo výške 70.000 eur,“ upresnila polícia s tým, že bolo začaté trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovanie cudzej veci a po páchateľovi tohto skutku sa intenzívne pátra.

Policajti z Trenčianskeho kraja sa zároveň obrátili na všetkých, ktorí by mali akékoľvek informácie, ktoré by viedli stotožneniu páchateľa, aby ich oznámili  známom čísle 158 alebo prostredníctvom súkromnej správy Polícia SR - Trenčiansky kraj.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu