VIDEO: Polícia v Považskej Bystrici zadržala ženu, ktorá v stánku s korbáčikmi predávala aj pervitín


Foto: VIDEO: Polícia v Považskej Bystrici zadržala ženu, ktorá v stánku s korbáčikmi predávala aj pervitín Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Už dlhšiu dobu vykonávali policajti odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Považskej Bystrici spolu s príslušníkmi Pohotovostného policajného útvaru zo Žiliny protidrogovú akciu s krycím názvom „Korbáčik“.

Zadržali pri nej 32-ročnú ženu, ktorá obchodovala s pervitínom. Informovali o tom trenčianski policajti vo svojom príspevku na sociálnej sieti. Žena z Považskej Bystrice prevádzkovala stánok so syrovými výrobkami pred jedným z obchodných domov v Považskej Bystrici a podľa polície v ňom predávala aj pervitín.

Pervitín distribuovala minimálne od júla 2022 viacerým osobám z mesta Považská Bystrica a jeho okolia. Policajti pri domovej prehliadke zaistili plastové vrecko s obsahom svetlohnedej kryštalickej látky. Expertíznym skúmaním bola v tejto látke zistená prítomnosť metamfetamínu, pričom zo zaisteného množstva by bolo možné pripraviť minimálne 63 dávok drogy,“ priblížili policajti.

Po uskutočnení všetkých potrebných procesných úkonov a zhodnotení zabezpečených dôkazov bola žena obvinená vyšetrovateľom odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Považskej Bystrici.


Obvinil ju zo závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. V prípade, že jej bude dokázaná vina, jej hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu