Sobota na Bojnickom zámku bude patriť odkrývaniu jeho tajomstiev


Foto: Sobota na Bojnickom zámku bude patriť odkrývaniu jeho tajomstiev Foto: Foto: SNM-Múzeum Bojnice

Už túto sobotu, budú môcť návštevníci Slovenského národného múzea - Múzea Bojnice pri príležitosti Noci múzeí a galérií prostredníctvom prednášok spoznávať tajomstvá Bojnického zámku. Ako prezradila Petra Gordíková z Oddelenia múzejnej komunikácie, marketingu a služieb návštevníkom, prednáška Kataríny Malečkovej predstaví posledného šľachtického majiteľa Bojnického zámku ako staviteľa a zberateľa.


Návštevníci jedného z najromantickejších miest na Slovensku sa budú môcť dozvedieť viac o živote grófa Pálffyho. „Gróf Ján Pálffy bol jeden z najvýznamnejších súkromných zberateľov umeleckých predmetov. Na uloženie zbierok využíval rezidencie vo Viedni, Budapešti, Paríži, Bratislave, Kráľovej pri Senci aj v Bojniciach. Viaceré objekty nechal za týmto účelom stavebne upraviť,“ upresnila P. Gordíková s tým, že najväčšia neogotická prestavba prebehla práve v Bojniciach.


Prednáška sa uskutoční o 19:00 hodine v priestore Stĺpovej siene Bojnického zámku. „Nadviaže na prednášky Erika Kližana, ktoré sa uskutočnia o 15:00 a 17:00 hodine v kaplnke Bojnického zámku,“ uzavrela P. Gordíková s tým, že rozprávania E. Kližana priblížia návštevníkom zaujímavý príbeh Bojnického oltára.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu