Trenčianski mestskí policajti majú za sebou rušný týždeň. Ratovali obrovské šteňa a dolapili aj zvrhlíka


Foto: Trenčianski mestskí policajti majú za sebou rušný týždeň. Ratovali obrovské šteňa a dolapili aj zvrhlíka Foto: archív mesto Trenčín

Podľa slov hovorkyne mesta Trenčín Eriky Ságovej, v minulom týždni preverovali a riešili trenčianski mestskí policajti 469 udalostí.

Šteniatko “maxipsa Fíka” v ťažkostiach

Vo štvrtok 4. mája 2023 krátko pred jedenástou hodinou dopoludnia nahlásil vodič, že na Ulici generála Milana Rastislava Štefánika našiel šteniatko bez majiteľa, ktoré sa pohybovalo pomedzi prechádzajúce motorové vozidlá. „Z obavy o jeho „bezpečnosť“ vzal psíka do svojho auta,“ upresnila E. Ságová s tým, že hliadka, ktorá na miesto vyrazila, pomocou čítačky čipov zistila majiteľa šteňaťa tibetskej dogy a odovzdala mu ho v mieste jeho trvalého pobytu. „Majiteľ sa poďakoval s tým, že psíka majú ešte len prvú noc a ten si našiel v plote dieru a vybral sa na „výlet“,“ doplnila s úsmevom E. Ságová.

Nehanebný zvrhlík

O deň neskôr sa na trenčiansku mestskú políciu obrátila vystrašená obyvateľka mesta. „Počas behu v Dušovej doline sa pred ňou objavil neznámy muž a začal sa obnažovať a sexuálne sa uspokojovať. Dopustil sa tým hrubej neslušnosti a výtržnosti. Oznamovateľka pred ním ušla a osobne prišla túto udalosť nahlásiť do budovy mestskej polície,“ priblížila hovorkyňa mesta s tým, že vyslaná hliadka prehľadala okolie miesta, kde muža videla, no žiadnu podozrivú osobu nespozorovala.



V ten istý deň popoludní do budovy mestskej polície prišli dve mladistvé dievčatá a uviedli, že v ten deň a aj deň predtým sa v Zátoke pokoja pohyboval neznámy muž, ktorý, akonáhle ich uvidel, začal sa pred nimi vyzliekať, schoval sa za kríky a začal sa sexuálne uspokojovať. „Vyslaná hliadka ho na mieste zadržala a privolala svojich kolegov zo štátnej polície, aby si vec prevzali k ďalšiemu šetreniu ako podozrenie zo spáchania prečinu výtržníctva,“ pokračovala E. Ságová.

Sedmospáč zo zastávky

V sobotu 6. mája 2023 popoludní bola hliadka mestskej polície privolaná k mužovi, ktorý si ustlal na zastávke.  „Neznámy občan anonymne oznámil mestskej polícii, že pricestoval do Trenčína vlakom a počas jeho pešieho presunu do centra mesta si mal všimnúť, ako na Sadovej ulici v parku v blízkosti terasy tamojšej prevádzky leží niekto na zemi,“ opísala E. Ságová a dodala, že vyslaná hliadka prebudila neznámeho muža bez domova, ktorý bol zakrytý dekou a spal a ten, po jeho stotožnení dobrovoľne opustil inkriminované miesto.


Zranená žena

V nedeľu 7. mája 2023 krátko pred polnocou zachraňovali príslušníci mestskej polície zranenú ženu. Podľa slov hovorkyne mesta, počas hliadkovej činnosti spozorovali na Legionárskej ulici sedieť na zemi ženu, ktorá sa držala za hlavu. „Pristúpili k nej a zistili, že má tržnú ranu na hlave. Žena javila známky požitia alkoholu. Poskytli jej prvotné ošetrenie a privolali rýchlu zdravotnú pomoc. Ženu ešte legitimovali, aby sa mohli skontaktovať s jej rodinou,“ uzavrela E. Ságová s tým, že zranenú ženu previezli zdravotníci do nemocnice na ďalšie vyšetrenia.  


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu