FOTO: Hasiči z Trenčína sú na povodne pripravení, začiatkom mája absolvovali výcvik


FOTO: Hasiči z Trenčína sú na povodne pripravení, začiatkom mája absolvovali výcvik
Galéria: 9 fotiek
Foto: Facebook/Hasičský a záchranný zbor

Zvýšená povodňová aktivita môže mať negatívne dôsledky pre obyvateľov zasiahnutého regiónu, ale aj pre životné prostredie. Kým na jar býva problémom najmä topiaci sa sneh, v lete k zvýšeniu povodňovej hrozby prispievajú najmä búrky a výdatné dažďové zrážky. 

Hasiči sú však pripravení aj na takéto situácie. Tri krajské riaditeľstvá sa začiatkom mája stretli na spoločnom povodňovom výcviku v priestoroch výcvikového centra Lešť. Informovali o tom v príspevku na sociálnej sieti.

Hasiči z Nitry, Trnavy a Trenčína sa na ňom zamerali na precvičenie spolupráce a spoločného nasadenia jednotiek pri mimoriadnej situácii, ktorá súvisí so zvýšenou povodňovou aktivitou.


Počas výcviku bolo nasadené vysokokapacitné čerpanie vody systémom Hytrans, ako aj prepojenie a preskúšanie troch systémov Hytrans na diaľkovú dopravu vody, s možnosťou zapojenia až do 6 km. Vodcovia malých plavidiel si precvičili zručnosti v ovládaní člnovej techniky Marine 17 FHD a nacvičili si rôzne spôsoby záchrany z vodnej hladiny,“ uviedli hasiči.

Hasiči si taktiež precvičili jazdu v členitom teréne či v sťažených podmienkach s použitím štvorkoliek Polaris. Celkovo sa výcviku zúčastnilo 54 príslušníkov hasičského zboru, z každého kraja prišli 18 príslušníci.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu