FOTO: Protidrogový vlak v trenčianskom kraji navštívilo tento rok takmer 1500 návštevníkov


FOTO: Protidrogový vlak v trenčianskom kraji navštívilo tento rok takmer 1500 návštevníkov
Galéria: 13 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

V termíne od stredy 3. mája do piatku 5. mája 2023 navštívil protidrogový vlak tri mestá v trenčianskom kraji - Trenčín, Považskú Bystricu a Nové Mesto nad Váhom. Po štyroch rokoch sa vrátil aj vďaka iniciatíve Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne. Tento rok ho navštívilo skoro 1500 návštevníkov. Informovali o tom trenčianski policajti vo svojom príspevku na sociálnej sieti Facebook.

V Trenčíne sa nám podarilo návštevnosťou pokoriť tohtoročný denný rekord z Rožnova pod Radhoštěm (464). Protidrogový vlak navštívilo až 509 návštevníkov. V Novom Meste nad Váhom absolvovalo prehliadku 477 a v Považskej Bystrici 469 návštevníkov,“ ozrejmili policajti.


Výstava protidrogového vlaku bola predovšetkým určená deťom vo veku 10 až 17 rokov, rodičom a pedagógom. Interaktívny program vlaku vyvolával silný emocionálny zážitok a pozostával z premietania v kinosále v jednom z vagónov, dialógu s výkladom a výstavy. Na to aby mohli policajti sprevádzať návštevníkov po vlaku, museli absolvovať dvojdňové školenie v Prahe. 


Ďakujeme všetkým lektorom, ktorí sa zúčastnili na sprevádzaní žiakov, študentov a verejnosti počas týchto dní. V neposlednom rade naša vďaka patrí vedúcej oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne kpt. Mgr. Ingrid Krajčíkovej, ktorá svojou iniciatívou dokázala, aby sa vlak vrátil tento rok na Slovensko a to do nášho Trenčianskeho kraja,“ poďakovali policajti.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu