Víkendový program v Brezovej pod Bradlom bude patriť spomienke Milana Rastislava Štefánika


Foto: Víkendový program v Brezovej pod Bradlom bude patriť spomienke Milana Rastislava Štefánika Foto: Facebook/SNM - Múzeum Slovenských národných rád, Múzeum M. R. Štefánika

Tento týždeň sa v meste Brezová pod Bradlom koná viacero podujatí k 104. výročiu úmrtia generála Milana Rastislava Štefánika. Okrem Regionálnej spomienkovej slávnosti, ktorá sa konala v stredu, pripravuje samospráva aj víkendový program.

Od soboty 6. mája do nedele 7. mája 2023 v čase od 10:00 hod. do 19:00 hod. sa budú v okolí mesta konať akcie, ktoré budú patriť spomienke Milana Rastislava Štefánika. 

Návštevníci sa môžu tešiť na súťaž v jazde na bicykli pre deti od Slovenského cykloklubu, audiovizuálnu prezentáciu stavby Mohyly, čitáreň inšpirovanú životom Štefánika alebo fotokútik v Infobode Bradlo.


Sprístupnená je aj expozícia o tvorcovi Mohyly a minulosti Brezovej v Múzeu D. S. Jurkoviča, kde nachádza aj segment plátna z lietadla Caproni, v ktorom zahnul Milan Rastislav Štefánik. Každú hodinu od 9:35 hod. bude premávať aj vláčik Brezováčik.

Zoberte celú partiu, rodinu alebo samých seba. Na aute, peši, na bajku - hlavne sa príďte vyvetrať,“ pozýva mesto.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu