Obdivuhodný počin trenčianskych taxikárov a policajtov


Foto: Obdivuhodný počin trenčianskych taxikárov a policajtov Foto: FB/Benco Taxi

To, že zamestnanci trenčianskej taxislužby Benco majú srdce na pravom mieste sa už mohli mnohí presvedčiť veľakrát na vlastnej koži. Podelili sa s ďalším nezabudnuteľným zážitkom, pri ktorom asistovali aj „muži zákona“. „Volala nám pani, že má slabší zrak či je možnosť ju vyzdvihnúť pri jej dverách na bytovke a odprevadiť ju k taxíku a ďalej do očného centra,“ prezradil jeden z majiteľov taxi služby Juraj Beňo.

Zdôraznil, že želanie ich zákazníčky bolo pre nich rozkazom. „Nebolo to prvýkrát, čo pani pomáhame,“ pokračoval J. Beňo s tým, že samotný príbeh začína až príchodom na kliniku. „Nebolo kde zaparkovať, tak som auto nechal na chodníku, zapol “výstražné znamenie ” a pani šiel odprevadiť. Tak ako si pomalinky cupkáme na kliniku bolo počuť policajné majáky a polícia sa pristavila vedľa taxíka,“ opísal J. Beňo.

Vodič taxíslužby sa hneď prihovoril policajtom. „Hovorím dobrý deň, dopúšťam sa priestupku, ja viem. Som v práci a pomáham pani prejsť na kliniku, má slabší zrak,“ pokračoval J. Beňo a dodal, že na zasahujúcich príslušníkov polície sa obrátila aj ich zákazníčka. „Pani hneď začala hovoriť, nedávajte mu pokutu ja to zaplatím,“ dodal J. Beňo.

Nato podľa jeho slov okamžite policajti zareagovali, že nikomu nejdú dať pokutu, ale to, čo urobil taxikár sa len tak nevidí a tak počkajú pri aute, aby okoloidúci nenadávali, že auto stálo na chodníku.

Ako na záver J. Beňo dodal, zmohol sa len na ďakujem a odprevadil klientku. „Či už je na autách polície nápis pomáhať a chrániť alebo nie, toto boli páni policajti ktorí srdcom vyriešili tento priestupok, Ďakujem,“ uzavrel šéf taxislužby.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu