V skorých ranných hodinách vybuchol v obci Oslany bankomat, prípad vyšetruje polícia


Foto: V skorých ranných hodinách vybuchol v obci Oslany bankomat, prípad vyšetruje polícia
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Naše Oslany

Pred 4. hodinou ráno prebudil obyvateľov obce Oslany v okrese Prievidza hlasný výbuch. Neznámi páchatelia mali údajne vyhodiť do vzduchu bankomat, ktorý sa nachádzal na námestí vedľa kultúrneho domu, v blízkosti autobusovej zastávky. Fotografie z incidentu zverejnila obec Oslany na sociálnej sieti. 

Podľa domácich ide o frekventovanú komunikáciu z Novák do Partizánskeho, páchatelia si preto zrejme vytipovali čas, aby ich pri činnosti nikto neprerušil.

Na miesto udalosti sa dostavili hliadky polície, ktoré miesto výbuchu zabezpečili. Zároveň polícia začala okamžite pátrať po páchateľoch. Podľa predbežných zistení mal niekto bankomat odpáliť pomocou nástražného výbušného systému. 

Na mieste sa ešte v súčasnosti vykonaváva obhliadka miesta činu aj za prítomnosti experta z Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru v Bratislave a taktiež policajného pyrotechnika a psovoda, spresňuje hovorkyňa trenčianskej polície Katarína Kuzmová. 


Výška spôsobenej škody nebola zatiaľ presne určená. Rovnako nie je známe ani to, koľko peňazí sa v bankomate nachádzalo. Polícia v Prievidzi začala trestné stíhanie vo veci trestných činov všeobecne ohrozenie, poškodzovanie cudzej veci a krádež.

Zároveň žiada prípadných svedkov udalosti, aby akékoľvek informácie, ktoré by mohli viesť k jej objasneniu oznámili na ktoromkoľvek útvare policajného zboru, alebo na čísle 158. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu