Trenčania budú mať nové parkovisko. Na Bratislavskej ulici vznikne až 56 nových parkovacích miest


Foto: Trenčania budú mať nové parkovisko. Na Bratislavskej ulici vznikne až 56 nových parkovacích miest Foto: trencin.sk

Mesto Trenčín začalo s výstavbou nového záchytného parkoviska. Bude sa nachádzať na voľnej ploche na Bratislavskej ulici v blízkosti železničnej stanice Zlatovce. Informovalo o tom mesto na svojej oficiálnej webovej stránke.

Na pozemku s rozlohou 1 680 metrov štvorcových, ktorý patrí Železniciam Slovenskej republiky, bude k dispozícii 56 nových parkovacích miest. Nájomnú zmluvu má mesto podpísanú na 15 rokov s tým, že ju po vzájomnej dohode môže predĺžiť o ďalších päť rokov. Celkové ročné nájomné je vo výške 370 eur bez DPH.

V prvej časti parkoviska budú dve parkovacie stojiská pre osoby so zdravotným znevýhodnením, ďalej sa bude parkovať na pozdĺžnom parkovacom páse s 8 parkovacími miestami. V druhej časti sa počíta so 46 parkovacími miestami so šikmým státím. Povrch parkoviska bude z betónovej zámkovej dlažby, samozrejmosťou bude aj jeho odvodnenie,“ uviedlo mesto.


Súčasťou vybudovania parkoviska je aj zhotovenie prístrešku so stojanmi na bicykle, pričom práce by mali byť hotové do začiatku leta. Práce za takmer 200-tisíc eur vyhotoví spoločnosť PEMAL z Hornej Súče.

Ďalšie záchytné parkovacie miesta plánujeme Pod Sokolicami a v Biskupiciach. Tak, aby boli pokryté všetky mestské časti. Na Juhu už je záchytné parkovisko na Východnej ulici, kde sa dá pohodlne a bez úhrady zaparkovať na približne 250 miestach,“ doplnilo mesto.

[article][article]


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu