Trenčiansky kraj pokračuje vo výstavbe ďalšieho úseku Vážskej magistrály. Stará cesta bude dočasne uzavretá


Foto: Trenčiansky kraj pokračuje vo výstavbe ďalšieho úseku Vážskej magistrály. Stará cesta bude dočasne uzavretá Foto: www.tsk.sk

Od polovice mája bude dočasne uzavretá stará cesta z Považskej Bystrice do Bytče z dôvodu pokračujúcej výstavby cyklotrasy Vážska magistrála. Informoval o tom Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) na svojej stránke a vo svojom príspevku na sociálnej sieti Facebook.

Cesta č. II/507 za mostom Podvažie bude od pondelka 15. mája do pondelka 5. júna 2023 uzavretá. K dispozícii však budú obchádzkové trasy. Tie budú viesť po cestách č. II/517, I/61 a I/10.

Dôvodom uzávierky sú práce na moste Podvažie, pod ktorým bude viesť 31 metrov dlhý podchod. Nový úsek Vážskej magistrály bude spájať Považskú Bystricu a hranicu Žilinského samosprávneho kraja.


Vážska cyklomagistrála je najstaršou cykloturistickou trasou na Slovensku, ktorá prechádza Nitrianskym, Trnavským, Trenčianskym a Žilinským krajom. Najdlhší súvislý úsek má zatiaľ 166 kilometrov, pričom začína v Hlohovci a postupne prechádza obcami Piešťany, Horná Streda, Nové Mesto nad Váhom, Beckov, Trenčín, Nemšová, Pruské, Lednické Rovné, Púchov, Považská Bystrica, Bytča, Žilina a Strečno. 

V tejto súvislosti prosíme cestujúcu verejnosť o opatrnosť, rešpektovanie dočasného dopravného značenia a strpenie dopravných obmedzení na tejto trase. Ide o projekt, ktorý vo finále prepojí Trnavský, Trenčiansky a Žilinský kraj a do regiónu prinesie viac možností trávenia voľného času a ekologickejší spôsob dochádzania do práce,“ doplnil TSK.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu