Polícia v Trenčianskom kraji zastavila v jednom dni dvoch vodičov v stave ťažkej opitosti


Foto: Polícia v Trenčianskom kraji zastavila v jednom dni dvoch vodičov v stave ťažkej opitosti Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Až dvaja vodiči v Trenčianskom kraji jazdili v jeden deň s tromi promile alkoholu. Oboch vodičov polícia zastavila a po dychovej skúške skončili v cele policajného zaistenia. Informovali o tom trenčianski policajti vo svojom príspevku na sociálnej sieti Facebook.

Prvý vodič jazdil v Trenčianskych Stankovciach, kde ho zastavila hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru Trenčín.

Dychovú skúšku, ktorá skončila s výsledkom 2,50 promile alkoholu, vykonal vodič ešte krátko pred 20:00 hod. Po 20 minútach bola hodnota opakovanej skúšky ešte vyššia a to 2,75 promile alkoholu. Nakoniec tretia dychová skúška dosiahla najvyššiu hodnotu, a to 3 promile alkoholu vo vdychovanom vzduchu.

Nezodpovedný 43-ročný vodič bol obmedzený na osobnej slobode a umiestnený v cele policajného zaistenia. Po vytriezvení dostal možnosť vysvetliť, z akého dôvodu si sadol za volant v takomto stave,“ uviedla polícia.



Neskôr v noci zastavila policajná hliadka v Novákoch ďalšieho vodiča. Prvá dychová skúška 36-ročného vodiča dosiahla výsledok 2,73 promile alkoholu. Po 20 minútach ukázala opakovaná skúška ešte vyššiu hodnotu, 3 promile alkoholu. Vodič bol taktiež umiestnený do cely policajného zaistenia.

Obaja vodiči boli obvinení z prečinu Ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. Na oboch mužov bol podaný návrh na podanie obžaloby a o ich ďalšom osude rozhodne súd,“ doplnila polícia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu