V Trenčíne otvorili novú pobočku Migračného informačného centra, ktoré pomôže cudzincom


Foto: V Trenčíne otvorili novú pobočku Migračného informačného centra, ktoré pomôže cudzincom Foto: pixabay.com

V Trenčíne na Kyjevskej ulici 3183 otvorili novú pobočku Migračného informačného centra IOM Slovakia s bezplatným poradenstvom a službami pre cudzincov. Informovala o tom IOM Slovakia v príspevku na sociálnej sieti Facebook.

Migračné informačné centrum poskytuje služby v oblastiach právneho poradenstva a asistencie, pracovného a sociálneho poradenstva, podpory vzdelávania a kvalifikácie a spolupráce s komunitami cudzincov. 

V rámci právneho poradenstva a asistencie sa môžu cudzinci informovať ohľadom pobytu, zamestnania, podnikania, štátneho občianstva, sociálneho zabezpečenia, zdravotnej starostlivosti, poistenia a príprave podaní pre správne úkony. K dispozícii taktiež majú informačné karty a brožúry s aktuálnymi informáciami pre cudzincov v Slovenskej republike.



Centrum ponúka aj podporu pri orientácii na trhu práce v Slovenskej republike, pomoc s hľadaním práce, úpravou životopisu a prípravu na pracovný pohovor. Vzdelávanie podporuje poskytnutím finančných príspevkov na vybrané vzdelávacie alebo rekvalifikačné kurzy, bezplatnými kurzami slovenského jazyka, poradenstvom a finančnými príspevkami na uznanie zahraničného vzdelania na Slovensku.

Okrem poradenstva sa centrum angažuje aj v organizácii informačných seminárov a komunitných podujatí v spolupráci s kultúrnymi mediátormi.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu