Kuriózna krádež: Mladík ukradol dôchodcovi „ľadvinku“ s medailónkami Panny Márie. Na súde sa kajal


Foto: Kuriózna krádež: Mladík ukradol dôchodcovi „ľadvinku“ s medailónkami Panny Márie. Na súde sa kajal
Galéria: 5 fotiek
Foto: Marián Michalko

Horúcim adeptom na titul „babrák roka“ je Michal P., ktorý 67-ročnému dôchodcovi Milanovi Palákovi ukradol z pleca malú tašku.  Namiesto vytúženého obohatenia sa čakal však na mladíka poriadny šok.  V „ľadvinke“ sa ukrývali okrem dokladov, peňaženky  v ktorej nebolo viac ako 25 eur, aj medailónky s vyobrazením Panny Márie. Okradnutý dôchodca na súde vysvetlil, že ich nosil vždy pri sebe, mal ich na svoju ochranu. „Bol to darček, pozornosť aj ochrana,“ povedal M. Palák.

Ako duchovne založený dôchodca prezradil, ak by medailóny pri sebe nemal, stretnutie so zlodejom mohlo dopadnúť aj horšie. Priznal, že jeho viera sa prehĺbila potom, čo sa mu mal zjaviť, dokonca niekoľkokrát, samotný Ježiš. Po prvýkrát to bolo podľa jeho slov po ceste z nákupu. „Na oblohe sa mi zjavil pán Ježiš,“ povedal M. Palák s tým, že druhýkrát sa mu zjavil, keď  čakal na zastávke. Ako M. Palák dodal, nenechal mu žiadny odkaz, no jeho vieru to posilnilo až tak, že začal študovať teológiu na univerzite tretieho veku. Bez medailónov odvtedy ani z domu nevychádzal. Ich strata, ako aj to, že taška s nimi sa po krádeži našla hodená na zemi, ho mrzí najviac.


S mladíkom, ktorý ho neskôr okradol, sa mal podľa jeho slov po prvýkrát stretnúť už v reštaurácii, kde chodil počúvať hudbu. Ten ho tam dokonca oslovil a pýtal od neho zopár drobných. Svoju vyhliadnutú obeť oslovil zlodej aj po odchode z reštaurácie. “Vypýtal odo mňa mobil. Otočil som sa mu chrbtom, on na mňa zozadu skočil a strhol mi ľadvinku,“ opísal M. Palák samotnú krádež a dodal, že zlodejovi odpustil.

Michal P. pred sudkyňou Okresného súdu v Trenčíne svoj čin ľutoval. „Bol som opitý, veľmi ľutujem. Bol to skrat,“ kajal sa obžalovaný mladík. Sudkyňa Okresného súdu v Trenčíne ho uznala za vinného zo spáchania zločinu krádeže a poslala ho na tri roky za mreže. Rozsudok ale nie je právoplatný, mladík si vzal lehotu na rozmyslenie.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu