Trenčania, máte staré spotrebiče? Nechajte si ich zadarmo odviezť priamo z domácnosti


Foto: Trenčania, máte staré spotrebiče? Nechajte si ich zadarmo odviezť priamo z domácnosti Foto: www.trencin.sk

V sobotu 1. apríla 2023 vyhlásilo mesto Trenčín v spolupráci so Združením výrobcov elektrospotrebičov pre recykláciu a organizáciou E-cycling, s.r.o. bezplatný odvoz starých spotrebičov. Informovalo o tom mesto na svojej stránke a v príspevku na sociálnej sieti Facebook.

Staré spotrebiče vám odvezú priamo z domácnosti. V prípade záujmu o odvoz je potrebné ho nahlásiť do stredy 29. marca 2023.

„Typ a počet spotrebičov, ktoré potrebujete odviezť, spolu s menom, priezviskom, presnou adresou bydliska a telefonickým kontaktom nahláste na Mestský úrad Trenčín: telefonicky v úradných hodinách na 032/650 44 18 alebo e-mailom kedykoľvek do 29. marca 2023 na renata.palova@trencin.sk,“ uviedlo mesto Trenčín.


Všetok elektroodpad, ktorý nepatrí do kontajnerov, či už veľké spotrebiče (chladničky, práčky, televízory) ale aj malé spotrebiče (vysávače, žehličky, kávovary, fény), musí byť vyložený vo vchode bytového domu alebo za bránou rodinného domu, nie však na ulici.

Spotrebiče je potrebné vyložiť už ráno o 8:00 hodine. V priebehu dňa je potrebné pracovníkom umožniť vstup do priestorov, v ktorých sa spotrebiče nachádzajú. Z pivníc, povál a bytov z časových dôvodov odpad nevynášajú.

„Ak máte veľký spotrebič nad 25 kilogramov (okrem televízorov – napr. chladničku, práčku, sporák a pod.) a nestíhate tento termín zberu, jeho bezplatný odvoz si môžete objednať počas celého roka. Termíny zberu sú raz mesačne a zverejnené sú na www.zberelektroodpadu.sk,“ informovalo mesto Trenčín.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu