Mladá mamička obrala štyroch chlapov o takmer 340-tisíc eur. Súd ju poslal na šesť rokov za mreže


Foto: Mladá mamička obrala štyroch chlapov o takmer 340-tisíc eur. Súd ju poslal na šesť rokov za mreže Foto: mm/FB VH

Svoj vzhľad, ale aj 9-ročné dieťa sa podľa zástupcu poškodených Róberta Odráška neštítila využiť 34-ročná Veronika Dragulová z obce neďaleko Partizánskeho. Tá pod rôznymi zámienkami od štvorice mužov vylákala 339 024 eur. Peniaze mali podľa slov R. Odráška skončiť v hracích automatoch. 

„Bol som oslovený poškodenými, ktorí sa vďaka jej konaniu dostali do obtiaží. Ona hrala hazardné hry. Jej modus operandi bolo navodiť vzťah, do toho všade so sebou ťahala dieťa a tí ľudia jej jednoducho verili,“ povedal R. Odráška.  

Toto malo podľa obžaloby trvať od júla 2016 až do mája 2019. Poškodeným chlapom mala tvrdiť, že potrebuje peniaze na rozvod, či dokonca že bola unesená. „Peniaze vyťahovala od poškodených väčšinou tak, že zneužívala svoje dieťa ako záštitu chorôb, rozvodov, vymyslela si historky, že bola unesená mafiánmi, že je teraz zavretá na záchode, čo bude s jej deťmi,” pokračoval R. Odráška.


Podľa slov R. Odrášku mala Veronika nadväzovať známosti cez rôzne zoznamky na internete, vyhľadávala ich v práci a nemala dokonca problém s nimi žiť ako rodina a nadväzovať intímne vzťahy, či vydávať sa za zástupkyňu banky. Dokonca naznačil, že poškodených môže byť omnoho viac.

„Podnikavá“ žena sa za svoje konanie zodpovedala pre súdom. Okresný súd v Partizánskom ju poslal za mreže na 6 rokov. To sa však mladej žene nepozdávalo a proti rozsudku sa odvolala. Krajský súd v Trenčíne, ktorý o tom rozhodoval, žiadala o zníženie trestu. Uviedla, že ľutuje čo sa stalo, že sa z toho náležite poučila, jej pohľad na život sa zmenil, potom čo je diagnostikovali závažné ochorenie a že trest najviac zasiahne jej syna. Súd rozhodoval v jej neprítomnosti.

Ako prezradil po skončení pojednávania obhajca Juraj Gavalec, pre tento trestný čin je trestná sadzba až 15 rokov. „Pri mimoriadnom znížení sa dá znížiť na 5 rokov, čiže tento trest sme chceli, dostala 6 rokov,“ povedal J. Gavalec s tým, že jeho klientka sa ku skutku priznala a ľutuje ho. Rozsudok je právoplatný. Necelú hodinu po skončení pojednávania sa Veronika prihlásila sama na polícii v Bánovciach nad Bebravou.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu