Pozornosti policajtov neunikol mladík, ktorý sa v blízkosti materskej škôlky v Považanoch rútil takmer „stovkou“


Foto: Pozornosti policajtov neunikol mladík, ktorý sa v blízkosti materskej škôlky v Považanoch rútil takmer „stovkou“ Foto: Polícia SR - Trenčiansky kraj

Iba 22 -ročný nezodpovedný vodič sa obcou neďaleko Nového Mesta nad Váhom podľa polície rútil takmer o 50km./hod. vyššou rýchlosťou, ako je povolené. Jeho riskantná jazda však neunikla pozornosti dopravných policajtov. „ Na ceste I/61 v obci Považany, krátko popoludní v blízkosti materskej škôlky mu namerali rýchlosť 99 km/hod.,“ uviedla polícia.

Následná kontrola odhalila aj ďalšie závažné previnenie.  „Pri následnej kontrole sa preukázalo, že nedodržanie dopravných predpisov nebolo jediné jeho protiprávne konanie. Vykonaná dychová skúška skončila s výsledkom 0,24 mg/l alkoholu, čo predstavuje 0,50 promile,“ doplnila polícia.

Nezodpovednému mladíkovi bola ďalšia jazda zakázaná a o jeho sankcii rozhodne správny orgán okresného dopravného inšpektorátu. „Za túto jazdu môže dosať pokutu do 800 € a zákaz činnosti riadiť motorové vozidlá do troch rokov,“ uzavrela polícia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu