Mestu Trenčín sa nepozdávala zimná údržba zo začiatku februára. Reklamovalo ju


Foto: Mestu Trenčín sa nepozdávala zimná údržba zo začiatku februára. Reklamovalo ju Foto: mm

Husté sneženie, ktoré 3.februára 2023 zasiahlo značnú časť Slovenska, ako aj niekoľko za sebou nasledujúcich mrazivých dní, prinieslo nielen radosti, ale aj starosti. Ako informovalo mesto Trenčín na svojich stránkach, zimná údržba nebola podľa jeho slov dostačujúca a viaceré cesty, no najmä chodníky boli rizikové ešte aj niekoľko dní od začiatku sneženia. Zimnú údržbu preto reklamovalo.

„Na podnet mesta sa uskutočnilo stretnutie so spoločnosťou, ktorá vyhrala súťaž na vykonávanie zimnej údržby. Dôvodom bola neuspokojivá situácia na viacerých cestách, chodníkoch, priechodoch pre chodcov či autobusových zastávkach po snežení a mrazoch. Niektoré úseky komunikácií pre peších boli niekoľko dní nebezpečne zľadovatené. Autobusy MHD v popoludňajších hodinách  museli vynechať niektoré autobusové zastávky,“ ozrejmilo mesto. 


Radnica ďalej dodala, že výkon dodávateľa zimnej údržby objednáva a kontroluje v zmysle Zimného operačného plánu a zmluvných podmienok Mestské hospodárstvo a správa lesov ako správca miestnych komunikácií.  To podľa vyjadrenia mesta 17. februára 2023 listom vyzvalo dodávateľa zimnej údržby, aby uviedol konkrétne opatrenia, ktoré budú zárukou, že sa situácia nezopakuje. „Zástupcovia spoločnosti uznali, že aj napriek vykonaným zásahom, nezabezpečili bezpečnú prejazdnosť a priechodnosť miestnych komunikácií,“ pokračovalo mesto.


Samospráva zároveň skonštatovala, že dodávateľ zimnej údržby v odpovedi uviedol, že posilní pracovnú skupinu, ktorá sa bude intenzívnejšie venovať priechodom pre chodcov, autobusovým zastávkam a schodiskám.Sneh z cyklotrás bude odhŕňať zároveň s údržbou ciest, aby nevznikol priestor k jeho zamrznutiu. Zároveň potvrdil, že má záujem si plniť svoje úlohy v súvislosti so zimnou údržbou profesionálne a svedomito,“ uzavrelo mesto Trenčín s tým, že v týchto dňoch sa pripravuje výzva pre aktuálneho dodávateľa zimnej údržby v meste, týkajúca sa sankcií z omeškania výkonov od 3.2.2023 od 18:30 h do 10.2.2023 do 13:30 h.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu