Novomestskí mestskí policajti bilancovali. Ako vyzeral u nich upynulý rok?


Foto: Novomestskí mestskí policajti bilancovali. Ako vyzeral u nich upynulý rok? Foto: Mestská Polícia NMnV

Mestskí policajti v Novom Meste nad Váhom sa na nedostatok práce rozhodne sťažovať nemôžu. Nielenže dohliadajú na poriadok v meste a lapajú páchateľov, v uplynulom roku ratovali aj štvornohých tulákov.


„V minulom roku policajti Mestskej polície celkovo odchytili 42 psov, z toho v 33 prípadoch boli ich majitelia zistení a psíkovia im boli vrátení. 9 psíkov, kde sa nepodarilo zistiť ich majiteľa, alebo nemali čip, bolo umiestnených do miestneho útulku. Niektorí nezodpovední majitelia psov boli sankcionovaní,“ bilancovali novomestskí mestskí policajti.

Ako na svojich stránkach ďalej uviedli,  v roku 2022 v spolupráci so zdravotníckymi záchranármi  poskytovali prvú pomoc osobám v 20 prípadoch. „Hliadkou bola poskytnutá prvá pomoc 46 osobám. Čo je dôležité, v 5 prípadoch sme zachraňovali osoby v bezprostrednom ohrození života, z toho 1 krát bol použitý prístroj AED,“ pokračovali policajti z Nového Mesta nad Váhom.

Podľa ďalšieho vyjadrenia, počas svojej služby zistili páchateľov 4 trestných činov. „Na úseku porušenia nariadenia o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi v meste bolo zistených 10 porušení, v dvoch prípadoch bol zistený pôvodca odpadu,“ uzavrela polícia s tým, že popri tom mestskí policajti riešili 740 iných udalostí, ako zaisťovanie miest dopravných nehôd, zaisťovanie miest požiarov a poskytovanie súčinnosti Policajnému zboru Slovenskej republiky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu