"Zavolajte políciu," oznámil muž a začal rozbíjať výklad. Na súde prezradil, čo ho k tomu dohnalo


Foto: "Zavolajte políciu," oznámil muž a začal rozbíjať výklad. Na súde prezradil, čo ho k tomu dohnalo Foto: mm

Milan Matoušek sa obával zimy a premýšľal ako sa dostať z ulice do tepla. Vlani v októbri sa preto vybral do Bojníc, kde sa kameňom pokúšal rozbiť výklad, čo sa mu síce nepodarilo, výklad však poškodil. Skončil na päť mesiacov za mrežami.


Prípad riešil prievidzský Okresný súd, ktorý M. Matoušekovi uložil trest vo výšky 5 mesiacov za to, že muž 29-krát udrel kameňom do výkladu, čím ho poškodil. Ten, mu o dva dni vyprší a M. Matoušek sa opäť vráti na ulicu.
Kuriózne je, že najprv vošiel do susednej prevádzky a oznámil im, že ide niečo spraviť, nech volajú políciu. “Keď som prišla do práce, už tu boli policajné autá, sedel tu pán aj sanitka tu bola. Sklo bolo prasknuté, udieral do neho kameňom, zrejme sa chcel dostať do predajne. Bol kľudný, upravený, nebol nervózny, nekričal. Odovzdane tu sedel,“ povedala predavačka z obchodu.


Na súde si M. Matoušek vinu priznal a potvrdil aj to, že sa chcel dostať do tepla. Za spáchaný prečin poškodzovania cudzej veci súhlasil s dohodou o vine a treste. Sudca mu tiež uložil protialkoholické liečenie ambulantnou formou. “Spáchanie skutku ľutuje. Z toho dôvodu aj prijal dohodu o vine a treste,” povedal obhajca Vladimír Mikuš.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu