Mladý vodič pod vplyvom drog tvrdil polícii v Trenčíne, že je elf, pán sveta a nič neľutuje


Foto: Mladý vodič pod vplyvom drog tvrdil polícii v Trenčíne, že je elf, pán sveta a nič neľutuje Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Policajti z Trenčína riešili v piatok 7. októbra počas služby kuriózny prípad. Mladý vodič, ktorého zastavili kvôli podozrivému a nebezpečnému spôsobu jazdy, sa vydával za elfa a neskôr aj pána sveta. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne príspevkom na sociálnej sieti.

Príslušníci Pohotovostnej motorizovanej jednotky z Trenčína včera v ranných hodinách zastavili značne znečistené osobné motorové vozidlo, ktoré jazdilo po Hasičskej ulici z jednej strany na druhú. Z auta vystúpil zašpinený bosý 18-ročný muž v teplákoch a bez obuvi. Podľa polície bolo zjavné, že je pod vplyvom alkoholu, prípadne iných omamných látok.

„Mladý muž mal dychovú skúšku negatívnu, avšak očividne javil známky požitia psychotropných látok. Na otázku, či užil iné návykové a psychotropné látky odpovedal kladne. Ďalej mal uviesť, že ide z lesa, kde celý čas tancoval, a že je Elf,“ uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne.


Vodič sa následne podrobil lekárskemu vyšetreniu vo fakultnej nemocnici. Podľa výsledkov z testu mal muž v systéme látku THC, ktorú obsahuje marihuana. Tri vrecká zelenej sušiny, ktorú sám označil za túto drogu a vydal polícii, boli zaistené a odoslané na odborné preskúmanie. To, či skutočne viedol vozidlo pod vplyvom návykovej látky, určí až ďalšie skúmanie biologického materiálu, ktorý bol vodičovi odobraný v nemocnici.

„Policajti následne mladému vodičovi zadržali vodičský preukaz a zakázali mu ďalšiu jazdu. Mladíkovi zadržanie vodičského preukazu, ktorý má od januára tohto roka to však nevadilo a nedal sa ničím ,rozhádzať’, keď mal policajtom usmiaty povedať, že je pán sveta a nič neľutuje,“ doplnila trenčianska polícia.

Proti mladému mužovi bolo spustené trestné stíhanie za nedovolenú výrobu omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. O ďalších obvineniach rozhodnú výsledky expertízneho skúmania dôkazov a biologického materiálu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu