Alkotest mužovi, ktorý v Považskej Bystrici narazil s autom do svahu, nameral hodnotu 4,56 promile


Foto: Alkotest mužovi, ktorý v Považskej Bystrici narazil s autom do svahu, nameral hodnotu 4,56 promile Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Policajti zaznamenali v Trenčianskom kraji niekoľko prípadov jázd pod vplyvom alkoholu aj v priebehu uplynulého týždňa. Životy seba i ostatných ohrozovali aj dvaja vodiči, ktorým polícia namerala zarážajúce hodnoty alkoholu vo vydychovanom vzduchu. O prípadoch informovala polícia v príspevku na sociálnej sieti.

V popoludňajších hodinách v pondelok 2. októbra boli policajti privolaní k nehode na Myjave, keď 60-ročný vodič Škody Fabia narazil do dvoch zaparkovaných áut na Partizánskej ulici, pričom škoda bola odhadnutá na cca 2-tisíc eur. Opitého vodiča, ktorý nafúkal hodnotu 1,47 mg/l, čo predstavuje 3,06 promile, obmedzila polícia na osobnej slobode a bol následne eskortovaný na policajné oddelenie.

Druhú, ešte závažnejšiu dopravnú nehodu spôsobil muž v mestskej časti Považskej Bystrice. „41-ročný vodič Citroenu Xsara jazdil v smere na Praznov, kde v dôsledku nevenovania pozornosti vedeniu vozidla a taktiež aj z dôvodu požitia alkoholických nápojov prešiel s vozidlom do protismeru a narazil do svahu,“ uvádza sa v príspevku.


V aute, ktoré sa napokon prevrátilo na strechu, sedela pri vodičovi aj jeho 32-ročná spolujazdkyňa, ktorá pri nehode utrpela ľahké zranenia. Viditeľne opitého motoristu policajti ihneď podrobili dychovej skúške. „Privolaní policajti neverili vlastným očiam, keď im na alkoteste zasvietila hodnota 2,19 mg/l, čo predstavuje 4,56 promile alkoholu,“ doplnila polícia.

Už menšie množstvo alkoholu môže spôsobiť zhoršenú koordináciu pohybov a nesprávny odhad vlastných schopností, čo vedie k chybnému vyhodnoteniu situácie. Za volantom to môže mať fatálne následky,“ upozorňuje polícia motoristov, pričom dopĺňa, že v oboch spomenutých prípadoch hrozí vodičom trest odňatia slobody na jeden rok.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu