V Považskej Bystrici došlo k vážnej dopravnej nehode, 19-ročná vodička narazila do stromu


Foto: V Považskej Bystrici došlo k vážnej dopravnej nehode, 19-ročná vodička narazila do stromu

Počas štvrtku (22. 9.) boli privolaní na pomoc policajní príslušníci k dopravnej nehode, ktorá sa stala v obci Prečín pri poľovníckej chate.

„Podľa doterajších zistení, mladá, iba 19-ročná vodička – je držiteľkou vodičského oprávnenia od februára tohto roka – viedla vozidlo Peugeot 206 po uvedenej ceste, pričom na mokrej kamenistej komunikácii v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla, stavu a povahe vozovky dostala šmyk a narazila pravou bočnou časťou vozidla do stromu,“ vysvetľuje polícia na sociálnej sieti.

Mladá vodička vyviazla s ľahšími zraneniami aj so spolujazdcom. Také šťastie však nemala spolujazdkyňa, ktorá sedela na zadnom sedadle. „Pri nehode utrpela vážne, život ohrozujúce zranenia a leteckou záchrannou službou bola odvezená do nemocnice,“ uvádza polícia.

Alkohol u mladej vodičky zistený nebol, príčina a miera zavinenia dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania. Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu