Obmedzenia dodávky elektrickej energie zasiahnu počas najbližších dní štyri obce v okrese Prievidza


Foto: Obmedzenia dodávky elektrickej energie zasiahnu počas najbližších dní štyri obce v okrese Prievidza Foto: Ilustračné/pixabay.com

Stredoslovenská distribučná (SSD) informuje o rozsiahlych odstávkach elektriny, ktoré zasiahnu aj Trenčiansky kraj. V stredu 21. septembra a vo štvrtok 22. septembra sa obmedzenia dodávky elektrickej energie dotknú viac ako 1000 domácností v okrese Prievidza.

Vzhľadom na charakter plánovaných prác sú odstávky elektriny nevyhnutné. Elektrikári zo SSD budú pracovať na rekonštrukcii distribučnej sústavy na úrovni vysokého napätia. Z bezpečnostných dôvodov tak zostanú niektoré technológie na nevyhnutný čas vypnuté,“ uviedla SSD.

Obyvatelia 900 odberných miest v obci Nedožery-Brezany budú bez elektriny v stredu od 6.30 do 18.00 hod. Štvrtková odstávka zasiahne 600 domácností v čase od 6.15 do 16.15 hod v obciach Dolné Vestenice, Horné Vestenice a Nitrianske Sučany.

Uvedené časy sú len orientačné a v prípade bezproblémových prác sa môžu výrazne skrátiť. Dovtedy energetici SSD žiadajú verejnosť o trpezlivosť a pochopenie, keďže práce prebiehajú v záujme zvýšenia bezpečnosti a spoľahlivosti distribúcie elektriny v jednotlivých oblastiach.

Presné lokality nájdete uvedené na oficiálnom webe spoločnosti SSD alebo v aplikácii, ktorá občanov o plánovaných odstávkach informuje v niekoľkotýždňovom predstihu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu