Na motorku si sadol s viac ako 2 promile, vo Veľkých Bieliciach potom narazil do schránky rodinného domu


Foto: Na motorku si sadol s viac ako 2 promile, vo Veľkých Bieliciach potom narazil do schránky rodinného domu Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Za dopravnou nehodou vo Veľkých Bieliciach stál alkohol. Policajní príslušníci z Partizánskeho boli privolaní na miesto nehody, kde 41-ročný motocyklista narazil do oplotenia a schránky rodinného domu. O incidente informovala polícia Trenčianskeho kraja v príspevku na sociálnej sieti.

Muž jazdiaci na motocykli Suzuki mal z cesty zísť v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy podmienkam na vozovke. Za nehodou sa však ukrýval aj druhý faktor. „Pri dokumentovaní nehody bol motocyklista podrobený dychovej skúške, s výsledkom 1,05 mg/l, čo predstavuje 2,19 promile,“ uviedla polícia.

Muž po náraze utrpel len ľahké zranenia, no neminulo ho obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a k tomu pričlenené trestné stíhanie. Škoda na motorke bola predbežne vyčíslená na 200 eur a škody na schránke a oplotení na 150 eur.

Apelujeme na vodičov, aby boli na cestách voči sebe ako aj ďalším účastníkom cestnej premávky zodpovední a alkohol alebo iné návykové látky pred alebo počas jazdy za žiadnych okolností nepožili,“ doplnila polícia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu