Matúšova ulica v historickom centre Trenčína prešla úpravami, betón vymenili za dlažobné kocky


Foto: Matúšova ulica v historickom centre Trenčína prešla úpravami, betón vymenili za dlažobné kocky Foto: Facebook/Richard Rybníček

Jednu z najvýznamnejších ulíc v Trenčíne sa podarilo zrevitalizovať. Matúšova ulica kľukatiaca sa pod Trenčianskym hradom má dnes jednotný povrch, betón nahradili historicky pôsobiace dlažobné kocky. O ukončených prácach na komunikácii informoval primátor Richard Rybníček v príspevku na sociálnej sieti.

Pre naše mesto je Matúšova ulica dôležitou komunikáciou v historickom centre, ktorá spája zrekonštruované Mierové námestie s Trenčianskym hradom. Spolu s Trenčianskymi vodárňami a kanalizáciami a v spolupráci s Trenčianskym samosprávnym krajom sme ukončili práve v týchto dňoch jej kompletnú obnovu,“ uviedol Rybníček.

Okrem pokrytia cesty, bol v celom úseku zrekonštruovaný aj verejný vodovod a kanalizácia. Návštevníkom a domácim na kroky počas večerných hodín zase posvieti nové osvetlenie a nechýbalo ani doplnenie nových lavičiek a smetných nádob.

Primátor pripomína, že mesto so zveľaďovaním historického centra nekončí. „Na prelome septembra a októbra máme v pláne opraviť poškodené omietky v celom interiéri Farských schodov a tiež v exteriéri spodného vstupu. Všetky steny napokon vymaľujeme,“ spresnil.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu