Mladá vodička s minulosťou jazdenia pod vplyvom drog si pri nehode v Lysej pod Makytou spôsobila ťažké zranenia


Foto: Mladá vodička s minulosťou jazdenia pod vplyvom drog si pri nehode v Lysej pod Makytou spôsobila ťažké zranenia Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Policajná hliadka z Púchova ešte v januári zastavila a kontrolovala 28-ročnú vodičku osobného motorového vozidla, ktorá bola viditeľne pod vplyvom omamných a psychotropných látok. Príslušníci dychovou skúškou vylúčili prítomnosť alkoholu, no výsledky vyšetrenia odhalili začiatkom marca jazdu pod vplyvom drog. Žene nebolo možné zadržať vodičský preukaz, pokým nedôjde k potvrdeniu prítomnosti ilegálnych látok v tele, a tak do marca jazdila naďalej.

Vodičku medzičasom zastavila hliadka z Trenčína v meste Púchov. „Rovnako ako v prvom prípade u nej dychová skúška skončila s negatívnym výsledkom. Lekárske vyšetrenie spojené s odberom krvi a iného biologického materiálu však potvrdilo, že opäť šoférovala pod vplyvom drog,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Trenčíne Katarína Kuzmová.

Motoristke bol následne zadržaný vodičský preukaz a v oboch prípadoch čelí obvineniu z prečinu Ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. To ju však neodradilo od nezodpovedného správania, keďže si v septembri opäť sadla za volant. Táto jazda však skončila nešťastne.

V obci Lysá pod Makytou s vozidlom Fiat Marea, bez evidenčného čísla, plynule prešla do protismeru a narazila do odstaveného traktora Zetor. Táto nehoda neskončila len pokrčenými plechmi, ale ťažkým zranením vodičky, aj jej spolujazdca,“ spresnila Kuzmová. Znalci v súčasnosti skúmajú obsah 4 injekčných striekačiek, ktoré policajti našli vo vozidle.

Jej skutkami sa v súčasnej dobe zaoberá súd, ktorý v prípade, ak uzná, že je vinná, rozhodne o druhu a výške trestu. V najnovšom prípade sa 28-ročná vodička pravdepodobne nevyhne ani obvineniu z trestného činu Ublíženia na zdraví. Ak sa prítomnosť omamných a psychotropných látok u nej potvrdí aj počas vedenia vozidla a spôsobenia nehody, hrozí jej obvinenie aj z ďalších trestných činov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu