Rozsiahla odstávka elektriny je podľa SSD nevyhnutná, dotkne sa aj dvoch okresov Trenčianskeho kraja


Foto: Rozsiahla odstávka elektriny je podľa SSD nevyhnutná, dotkne sa aj dvoch okresov Trenčianskeho kraja Foto: Ilustračné/pixabay.com

Rozsiahle odstávky elektriny sa dotknú troch slovenských krajov a takmer štyritisíc stredoslovenských domácností. Stredoslovenská distribučná (SSD) naplánovala odstávku počas troch dní aj v Trenčianskom kraji, a to od dnes 12. septembra do stredy 14. septembra v okresoch Ilava a Prievidza. Zasiahnutými mestami sú Nová Dubnica a Bojnice.

Vzhľadom na charakter plánovaných prác sú odstávky elektriny nevyhnutné. Elektrikári zo SSD budú pracovať so zariadeniami na úrovni vysokého napätia. Z bezpečnostných dôvodov tak zostanú niektoré technológie na nevyhnutný čas vypnuté,“ uviedla SSD.

V Novej Dubnici pocíti obmedzenie v pondelok a stredu 600 odberných miest, ktoré zostanú počas týchto dní nezmenené. Prúd na viacerých uliciach v centre mesta nepôjde od 7.30 hod. do 20.30 hod. Presné lokality nájdete na oficiálnom webe SSD alebo v aplikácii, ktorá vás o plánovaných odstávkach bude informovať v niekoľkotýždňovom predstihu.

Časť obyvateľov Bojníc obmedzí odstávka v utorok 13. septembra v čase od 7:30 do 15:00 hod. Revízia vzdušného vedenia vysokého napätia si vyžiada odpojenie 900 domácností a prevádzok,“ informuje SSD o obmedzeniach v okrese Prievidza.

Uvedené časy sa v prípade bezproblémových prác môžu výrazne skrátiť. Dovtedy energetici SSD žiadajú verejnosť o trpezlivosť a pochopenie, keďže práce prebiehajú v záujme zvýšenia bezpečnosti a spoľahlivosti distribúcie elektriny v jednotlivých oblastiach.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu