Vratné poháre Trenčína bude tento rok zdobiť prírodná grafika, mesto hľadá autora nového vzhľadu


Foto: Vratné poháre Trenčína bude tento rok zdobiť prírodná grafika, mesto hľadá autora nového vzhľadu Foto: trencin.sk

Vratné poháre Mesta Trenčín hľadajú kreatívneho autora svojej novej grafiky. Návrhy na potlač, ktorá rozšíri ešte tento rok doterajšiu kolekciu o 5 250 kusov, môžu záujemcovia zasielať prostredníctvom formulára súťaže na oficiálnom webe mesta. Víťazný výtvor bude použitý už o niekoľko mesiacov na Vianočných trhoch.

Grafiky je možné odovzdať do stredy 21. septembra do 8.30 hod, pričom k vyhodnoteniu dôjde v piatok 23. septembra. „Výsledok súťaže a finálny vizuál budú mesto Trenčín a Trenčín 2026 propagovať online a off-line na sociálnych sieťach a v novinách so spoločným záberom 45 000 sledovateľov online a 26 600 domácností,“ uviedlo mesto.

Tvorcov neminú ani umelecké usmernenia, ktoré určujú charakter výsledného vzhľadu. Téma súťažných grafík je „Na prírode záleží“, keďže podľa mesta je jedným zo špecifík Trenčína práve prítomnosť prírody - lesoparku Brezina, rieky Váh, chránenej oblasti Trenčiansky luh či okolitých Bielych Karpát.

Víťazný návrh bude ocenený finančnou odmenou vo výške 400 eur, pričom bez výhry nezostane ani druhé a tretie miesto. Viac podmienok účasti v súťaži, bližšie opísané tematické a umelecké zadanie, licencie či bližšie technické zadania nájdete na oficiálnom webe mesta.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu