Opitý cyklista v Hornom Srní sa prezradil v momente, keď spadol rovno pred policajné auto


Foto: Opitý cyklista v Hornom Srní sa prezradil v momente, keď spadol rovno pred policajné auto Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Prípad jazdy pod vplyvom alkoholu v obci Horné Srnie vyriešil samotný cyklista. Ten spadol priamo pred policajné vozidlo, ktoré ho v uvedenom momente chcelo zastaviť a skontrolovať. O incidente informovala polícia Trenčianskeho kraja vo svojom príspevku na sociálnej sieti.

Muža s podozrivým spôsobom jazdy spozorovali policajti Oddelenia cestného dozoru a špeciálnych kontrol Krajského dopravného inšpektorátu z Trenčína. „Preto sa ho predpísaným spôsobom rozhodli zastaviť a skontrolovať. To ani nestihli spraviť, keď gravitácia bola silnejšia a cyklista im spadol pred vozidlo,“ uviedla polícia.

Muža si príslušníci preverili dychovou skúškou aj napriek tomu, že muž tvrdil, „že si po práci trocha vypil a je to bežné“. Po jej vykonaní alkoholtest ukázal hodnotu 1,54 mg/l, čo predstavuje 3,21 promile alkoholu. Problém nastal aj pri overovaní totožnosti, keď sa cyklista snažil policajtov oklamať. Mužovi tak v závere hrozí pokuta až do 800 €.

Aj pre vás platia rovnaké sankcie za priestupok spáchaný požitím alkoholických nápojov (aj nad 1 promile). Okrem prípadov, keď jazdíte v zastavanom území obce a po cestičke určenej pre cyklistov, a ak množstvo alkoholu pri dychovej skúške neprekročí hodnotu 0,24 mg/l (po prepočítaní 0,50 promile),“ prihovorila sa polícia cyklistom.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu