Trenčiansky kraj oslávi 78. výročie Slovenského národného povstania na Jankovom Vŕšku neďaleko Uhrovca


Foto: Trenčiansky kraj oslávi 78. výročie Slovenského národného povstania na Jankovom Vŕšku neďaleko Uhrovca Foto: Facebook/Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčiansky kraj si 27. augusta pripomenie 78. výročie Slovenského národného povstania v areáli na Jankovom vŕšku pri obci Uhrovec v okrese Bánovce nad Bebravou. O oslavách informoval kraj vo svojom príspevku na sociálnej sieti.

Slávnostný program odštartuje krátko po 15.30 hod. koncertom vojenskej hudby. Nasledovať bude pochod tzv. Nesmrteľného pluku a pietny akt kladenia vencov. Pred začiatkom kultúrneho programu bude pri príležitosti výročia prednesený aj slávnostný prejav a príhovory niekoľkých vzácnych hostí.

Počas kultúrneho programu sa predstaví folklórny súbor Trenčan, dychová hudba Kamarádi a zahrať príde aj skupina Zunaband. Po zapálení vatry o 19.30 hod. príde pobaviť návštevníkov aj Ľudová hudba Jana Chudobu.

Pre účastníkov sú prichystané aj viaceré sprievodné podujatia, ako napríklad prezentácia výstavy s názvom Nezabúdajme na spoločnú históriu, ktorá bude umiestnená na Mohyle Jankov vŕšok. Výstavu s tematikou druhej svetovej vojny bude možné nájsť aj v areáli bunkrov v KVH Dukliansky priesmyk Trenčín.


Na Jankov vŕšok bude počas dňa premávať autobus smerujúci z Bánoviec nad Bebravou v hodinových intervaloch o 14.00, 15.00 a 16.00 hod. Späť sa rovnakým spôsobom dostane verejnosť v časoch 19.00, 20.00 a 21.00 hod.

Podujatie vzniklo v spolupráci Trenčianskeho samosprávneho kraja, Mesta Bánovce nad Bebravou, Mesta Partizánske, Obce Uhrovec a Oblastného výboru SZPB Trenčín.

Miesto: Jankov vŕšok
Dátum: 27.08.2022 - 15:40    22:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu