Žena skrývala drogy v baterke, jej brat predával marihuanu. Súrodencom z trenčianskeho okresu hrozí väzba


Foto: Žena skrývala drogy v baterke, jej brat predával marihuanu. Súrodencom z trenčianskeho okresu hrozí väzba Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Príslušníci kriminálnej polície v Trenčíne vyrušili súrodencov pri trestnej činnosti. Dvojica z okresu Trenčín čelí obvineniu zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov a ich držania a obchodovania s nimi. O prípade informovala polícia Trenčianskeho kraja v príspevku na sociálnej sieti.

Tehotná 36-ročná žena si mala od augusta 2020 zadovažovať omamné a psychotropné látky, ktoré nielen užívala, ale ich aj posúvala ďalším užívateľom drog. Polícia pri kontrole odhalila kryštalickú látku v priesvitnom sáčku, ktorý žena ukryla do baterky.

Zaistený materiál bol zaslaný na expertízne skúmanie do KEU. Expertíza potvrdila, že ide o absolútny metamfetamín a z predloženého množstva by sa dalo vyrobiť minimálne 58 bežných dávok drogy s obsahom 10 mg absolútneho metamfetamínu,“ uviedla polícia.


Jej 21-ročný brat podnikal podobným spôsobom. Od roku 2018 si mal zadovažovať marihuanu, ktorú taktiež okrem vlastného užívania predával ďalej. Podnet na väzobné stíhanie oboch obvinených spracoval vyšetrovateľ OKP KR PZ Trenčín.

Za drogovú trestnú činnosť súrodeneckej dvojici hrozí niekoľkoročný trest odňatia slobody. Ak ich súd uzná vinnými, môžu si vo väzení posedieť desať až pätnásť rokov,“ spresnila polícia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu