Richard Rybníček chce opätovne obhájiť post primátora Trenčína, v súboji má zatiaľ len jedného protikandidáta


Foto: Richard Rybníček chce opätovne obhájiť post primátora Trenčína, v súboji má zatiaľ len jedného protikandidáta Foto: Facebook/Richard Rybníček

Súčasný primátor Trenčína Richard Rybníček prejavil o svoju pozíciu opätovný záujem. Dnes 18. augusta odovzdal na príslušnom úrade podpisové hárky, ktorými oficiálne potvrdil svoju kandidatúru. O svojich zámeroch informoval v príspevku na sociálnej sieti.

Ak niekedy prichádzam na náš právny útvar, prichádzam ako primátor a dokumenty, ktoré pripravujú pre mesto, podpisujem ako štatutár. Dnes som bol v opačnej roli. Moje dokumenty, podpisové hárky, prijali a podpisovali mne,“ uviedol Rybníček.

O primátorské kreslo sa zaujíma ako nezávislý kandidát bez podpory určitej politickej strany. Posledné mesiace sa preto pre Rybníčka niesli v duchu zbierania podpisov od obyvateľov mesta, ktorí ho v jeho záujmoch chcú podporiť.

Na tieto voľby sa teším najmä preto, že si uvedomujem ako a čo všetko sme za posledné najmä dva roky zažívali a ako sme to zvládali,“ spomína optimisticky Rybníček na svoje obdobie vo funkcii primátora, ktoré sa má onedlho skončiť.


Dosiaľ jediným protikandidátom úradujúceho primátora je poslanec Mestského zastupiteľstva v Trenčíne Miloš Mičega, ktorý svoje rozhodnutie ohlásil ešte v júni. O priazeň voličov sa tak zatiaľ uchádzajú dvaja kandidáti, kandidatúru však môžu ostatní záujemcovia ohlásiť ešte do konca augusta. 

Oficiálnym dátumom komunálnych volieb, ale aj volieb do VÚC je 29. október 2022. Ku volebným urnám tak pristúpime v dušičkovom termíne.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu