Občania sa prostredníctvom programu Adopcia zelene môžu zapojiť do starostlivosti o verejné plochy v Trenčíne


Foto: Občania sa prostredníctvom programu Adopcia zelene môžu zapojiť do starostlivosti o verejné plochy v Trenčíne Foto: Facebook/Richard Rybníček

Mesto Trenčín ponúka na adopciu verejné priestranstvá a zelené plochy, ktoré môžu občania skrášľovať svojou starostlivosťou a tvorivým záujmom. O inovatívnom projekte, ktorý sa rozbehol už vo viacerých mestách na Slovensku, informoval vo svojom príspevku na sociálnej sieti primátor Richard Rybníček.

Mesto je predovšetkým spoločenstvo ľudí. Každý, svojím spôsobom, k mestu deklaruje svoj vzťah. Pravdou ale vždy je a zostane, že hlavne vzájomná spolupráca a snaha si pomáhať a zveľaďovať kúsok zeme, ktorá je nám blízka a ovplyvňuje náš život, nám umožní žiť lepšie a krajšie,” uviedol primátor.

Do programu Adopcia zelene sa môžu zapojiť občania mesta, dobrovoľníci, občianske združenia, neziskové organizácie, vzdelávacie inštitúcie, právnické osoby, ale aj podnikateľské subjekty, ktoré majú záujem o udržiavanie verejných zelených plôch viacerých rozmerov.

Viac informácií o projekte, ako napríklad podmienky programu, postup pri záujme o adopciu či príklady fungujúcej adopcie nájdete na tomto linku a formulár na vyplnenie žiadosti nájdete tu pod názvom Žiadosť - program adopcie zelene.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu