Opitý vodič vrazil v skorých ranných hodinách do betónového múru rodinného domu v Liešťanoch


Foto: Opitý vodič vrazil v skorých ranných hodinách do betónového múru rodinného domu v Liešťanoch Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Vodič vozidla Audi A6 nezvládol pod vplyvom alkoholu riadenie v ľavotočivej zákrute v obci Liešťany v nedeľu 31. júla. Jazdcovi smerujúcemu z obce Nitrianske Rudno na obec Valaská Belá pomáhali po náraze okoloidúce osoby, ktoré ho spoločnými silami dostali von z auta. Aj napriek hrozivo vyzerajúcemu stavu auta vyviazol vodič z nehody len s ľahkými zraneniami.

Vozidlo v skorých ranných hodinách zišlo z vozovky na pravej strane, narazilo do betónového múra, ktorý chránil pozemok rodinného domu, a následne zostalo po náraze prevrátené ležať na pravom boku mimo komunikácie.

Potenciálny vznik nehody upevnil fakt, že obvinený pred nastúpením do auta požil látku s obsahom alkoholu. „Polícia s vodičom po nehode vykonala dychovú skúšku s výsledkom 1,71 promile alkoholu. Vodičovi bol zadržaný vodičský preukaz a motorové vozidlo bolo zaistené za účelom jeho znaleckého skúmania,” uviedla hovorkyňa KR PZ v Trenčíne Katarína Kuzmová. 

Polícia miesto dopravnej nehody riadne obhliadla a situáciu zadokumentovala. Voči vodičovi bolo zároveň začaté trestné stíhanie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu