Mladý muž v Myjave ukradol platobnú kartu, následne si ňou zaplatil dva hodnotné nákupy v potravinách


Foto: Mladý muž v Myjave ukradol platobnú kartu, následne si ňou zaplatil dva hodnotné nákupy v potravinách Foto: Ilustračné/pixabay.com

Trest odňatia slobody hrozí 25-ročnému mužovi, ktorý na Novomestskej ulici v Myjave odcudzil platobnú kartu a následne ňou zaplatil nákup v potravinách. Dve transakcie, ktoré nevykonal právoplatný majiteľ platobného prostriedku, sa vyšplhali na hodnotu takmer 90 eur.

Vinník však pred spravodlivosťou dlho neutekal. Polícia ešte v ten deň stihla páchateľa vypátrať a obviniť z prečinu neoprávneného používania platobného prostriedku. „Za tento skutok hrozí páchateľovi v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na jeden až päť rokov,” uviedla hovorkyňa KR PZ v Trenčíne Katarína Kuzmová.


V prípade odcudzenia alebo straty platobnej karty tento skutok bezodkladne nahláste na polícii a okamžite zablokujte kartu prostredníctvom mobilnej aplikácie alebo cez infolinku banky. Polícia zároveň upozorňuje aj na ochranu bezpečnostného prvku. „PIN kód ku karte si treba dôkladne zapamätať, nikam ho nezapisovať a s nikým ho nezdieľať,” doplnila hovorkyňa.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu