Hasiči trénovali tentokrát na Váhu, prítomným predviedli techniku a simuláciu záchrany vodiča z auta


Foto: Hasiči trénovali tentokrát na Váhu, prítomným predviedli techniku a simuláciu záchrany vodiča z auta
Galéria: 8 fotiek
Foto: minv.sk

V sobotu sa nábreží Váhu v Trenčíne, časť Orechové, uskutočnilo cvičenie hasičov a záchranárov spojené s ukážkou techniky aktívnych protipovodňových opatrení. Cieľom cvičenia bolo preveriť príslušníkov Hasičského a záchranného zboru Trenčianskeho kraja a ich zručnosti a schopnosti pri záchranných prácach na vode a pod vodou.

Hasiči trénovali pomoc pri povodniach a znečistení vody

Hasiči a záchranári si na cvičení preverili svoje zručnosti a tiež zásah potápačov zameraný na záchranu a transport osôb z vodného prostredia s následným poskytnutím prvej pomoci. Nacvičili si aj zachytávanie a odstránenie ropného znečistenia na vodnom toku.

V spolupráci s dobrovoľnými hasičmi si vyskúšali spoluprácu pri prípadnom poskytovaní pomoci správcom vodných tokov pri nebezpečenstve záplav, a to najmä spevňovanie ochranných hrádzi v zaplavenom území.


Verejnosť potešili ukážkou techniky a simuláciou zásahu

„Okrem dynamických ukážok bola pre verejnosť pripravená aj prezentácia hasičskej techniky, ktorá bola v rámci projektu aktívne protipovodňové opatrenia dodaná pre hasičov v Trenčianskom kraji. Špeciálne technika je určená na výkon záchranných prác pri povodniach, prívalových dažďoch, ale aj iných mimoriadnych udalostiach,“ Informovalo Krajské riaditeľstvo hasičského a záchranného zboru v Trenčíne.

Okrem toho hasiči predviedli aj simuláciu dopravnej nehody osobného auta s vylobodzovaním zraneného vodiča, poskytovanie prvej pomoci a uhasenie horiaceho auta.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR HaZZ v Trenčíne