Už len do konca marca môžete požiadať o finančný príspevok na váš projekt z PKR kraja


Foto: Už len do konca marca môžete požiadať o finančný príspevok na váš projekt z PKR kraja Foto: Trenčiansky samosprávny kraj

Tento rok ponúka Trenčiansky kraj opäť možnosť rozhodnúť o tom, ako bude využitých 99 tis. eur z rozpočtu samosprávy. Získať 2 200 eur na financovanie dobrého nápadu môže každý, na začiatok potrebujete len 15 podpisov ľudí, ktorým by váš projekt uľahčil alebo zlepšil život v našom kraji.

O 99-tisíc zo župného rozpočtu sa v rámci Participatívneho komunitného rozpočtu zatiaľ uchádzajú projekty zo 6 okresov. Žiadosť môžete podať už len do konca mesiaca.

Najúspešnejším nápadom spomedzi projektov v minulom roku bol Trenčín na korze, ktorý uspel medzi 29 prihlásenými projektami. Návštevníci, ktorí zavítali 16. septembra 2017 na Ulicu 1. mája v Trenčíne, boli svedkami moderného mestského trhu.

Vďaka finančnej dotácii z PKR vybudovala obec Ostratice v okrese Partizánske oddychovú zónu pre rodičov s deťmi, ktorá sa stala ideálnym miestom na trávenie voľného času, zábavu a šport. Obec v rámci projektu vybavila už existujúce ihrisko domčekom so šmykľavkou, lavičkou pre deti a bežeckým fitness zariadením pre dospelých a seniorov.


Čas na vypracovanie prihlášky a jej odoslanie na adresu Trenčianskeho samosprávneho kraja máte už len do 31. marca 2018. Všetky potrebné informácie nájdete aj na stránke kraja, rovnako ako prehľadný manuál na vypracovanie projektu.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj