V stredu sa bude konať Mestské zastupiteľstvo, témou rokovania budú financie, mestská polícia a iné


Foto: V stredu sa bude konať Mestské zastupiteľstvo, témou rokovania budú financie, mestská polícia a iné Foto: ilustračná

V stredu 14. marca sa bude konať rokovanie Mestského zastupiteľstva v Trenčíne. začne sa o 13:00. Sledovať ho budete môcť aj online na stránke mesta.

Program poslancov má 14 bodov. Rokovať budú o financiách mesta Trenčín k 31. decembru 2017 a návrhoch na zmenu Programového rozpočtu Mesta Trenčín na rok 2018. Poslanci budú hovoriť aj o majetkových prevodoch.

„Jedným z bodov programu je rokovanie o Návrhu VZN č.1/2018, ktorým sa mení a dopĺňa VZN č. 12/2012 o určení výšky finančných prostriedkov určených na mzdy a prevádzku na žiaka základnej umeleckej školy, poslucháča jazykovej školy, dieťa materskej školy alebo školského zariadenia, ktoré sú zriadené na území mesta Trenčín na kalendárny rok,“ informuje mesto.

Ďalej sa budú venovať Návrhu na schválenie uzatvorenia Dodatku č. 1 k Zmluve o spolupráci pri zabezpečení prepravy cestujúcich na území Mesta Trenčín medzi Mestom Trenčín, Trenčianskym samosprávnym krajom a Slovenskou autobusovou dopravou Trenčín, a.s. zo dňa 6. 7. 2017.  

Poslanci budú informovať o výsledku finančnej kontroly v zmysle uznesenia MsZ č. 1172 zo dňa 8. 11. 2017.


Témou rokovania bude aj vyhlásenie verejné obstarávanie – podlimitnú zákazku na poskytnutie služieb – „Príprava a dodávka stravy “ (Sociálne služby mesta Trenčín, m.r.o.).

Poslanci sa ďalej vyjadria k Návrhu na schválenie predloženia žiadostí mesta Trenčín o nenávratný finančný príspevok na zlepšenie environmentálnych aspektov v mestách a mestských oblastiach prostredníctvom budovania prvkov zelenej infraštruktúry a adaptáciou urbanizovaného prostredia na zmenu klímy ako aj zavádzaním systémových prvkov znižovania znečistenia ovzdušia a hluku  a návrh na schválenie vyhásenia verejné obstarávanie.

Ďalším bodom bude Návrh na schválenie predloženie žiadosti mesta Trenčín o nenávratný finančný príspevok na zvýšenie atraktivity a prepravnej kapacity nemotorovej dopravy (predovšetkým cyklistickej dopravy) a návrh na schválenie verejné obstarávanie

Témou rokovania bude aj Správa o činnosti Mestskej polície v Trenčíne a o stave verejného poriadku v meste za rok 2017 a tiež voľba ďalšieho prísediaceho Okresného súdu v Trenčíne na volebné obdobie r. 2018-2022. A ďalšie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Trenčín