Viac ako 150 policajtov sa zapojilo do operácie HAZUKA s cieľom chytiť troch viacnásobných zločincov


Foto: Viac ako 150 policajtov sa zapojilo do operácie HAZUKA s cieľom chytiť troch viacnásobných zločincov
Galéria: 4 fotky
Foto: KR PZ Trenčín

Koncom augusta kriminalisti z KR PZ v Trenčíne zadržali troch mužov podozrivých zo spáchania viacerých závažných trestných činov. Do policajnej akcie s názvom HAZUKA sa zapojilo viac ako 150 policajtov.

Traja muži vo veku 46, 47 a 57 rokov boli zatiaľ obvinení z 9 skutkov. Obvinenie mužov sa v posledných dňoch rozšírilo o ďalšie 2

„Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ z Trenčína obvinil zo zločinu lúpeže spáchaného spolupáchateľstvom a z prečinu neoprávnené vyrobenie a používanie platobného prostriedku 46-ročného Stanislava H. z Ružomberka (2 x súdne trestaný) a 47-ročného Milana Ž. z Hornej Súče (9 x súdne trestaný) a 57-ročného Jaroslava K. z Trenčína (2 x súdne trestaný),“ informovala Elena Antalová, hovorkyňa KR PZ v Trenčíne.  

V okrese Uherské hradište prepadli dvoch mužov na chate, ukradnutou Audi A8 potom vylúpili benzínku

8. septembra 2016 prišli okolo 3:00 ráno na chatu v obci Vápenice, okres Uherské hradište v ČR. Obvinený Milan s pištoľou v ruke prinútil 51-ročného Radka zo Zlína a 30-ročného Ludvíka, aby si ľahli na zem. Ruky im za chrbtom spútali kovovými putami a pod hrozbou použitia zbrane prinútili staršieho muža aby im dal peniaze.

Vzali mu 3 000 českých korún, 1 000 amerických dolárov, 400 eur a kreditnú kartu, ktorej PIN im zo strachu o svoj život prezradil. Mužovi vzali kľúče od auta Audi A8 a mobil. Druhému z dvojice napadnutých mužov vzali peňaženku s osobnými dokladmi a hotovosť vo výške 200 Kč. 

„Po tomto im mali spútať aj nohy, prehľadať chatu, mobily hodili do vírivky a z miesta odišli na vozidle poškodeného. V obci Bojkovice v ČR sa pokúsili vybrať 36.000.- Kč, čo sa im však nepodarilo. Auto, ktoré odcudzili neskôr použili pri lúpežnom prepadnutí čerpacej stanice vo Veľkých Bierovciach. Po lúpeži auto spustili do kanálu rieky Váh,“ dodáva policajná hovorkyňa. 

V novembri sa v policajnom prestrojení vlámali do domu v Trenčíne a zastrelili psa

K jednému z najzávažnejších skutkov tejto trojice došlo 10. novembra 2016.  V overaloch s nápisom POLÍCIA na hrudi a chrbte, s kuklami a pištoľami vz. 75 a samopalom vz. 61 sa vlámali do domu v okrese Trenčín.


Jeden z trojice niekoľkými výstrelmi zabil nemeckú dogu, ktorá sa v dome nachádzala. Dom kompletne prehľadali, vzali zlatú retiazku, zlatú kľúčenku a najmenej 4 pamätné mince. 

Majiteľa domu vzali do auta a pod hrozbou zabitia blízkych ho prinútili vydať im finančnú hotovosť z dvoch herní v Trenčíne, ktoré prevádzkoval

„Keď sa po 22.00 hodine vrátil domov 54-ročný majiteľ domu, tak po tom ako otvoril dvere na neho začali kričať, že sa jedná o policajnú akciu, aby nekládol odpor a poslúchal ich pokyny. Následne ho mali spútať kovovými putami, prehľadať, na hlavu prehodiť starú košeľu a vyviesť z domu. Následne ho mali vtlačiť na zadné sedadlo jeho Škody Octavia a krátko po pol noci ho niekoľko kilometrov od domu viedli po lese, spútaného a so zakrytou hlavou,“ informuje polícia.  

Jeden z trojice obvinených mužov mu držal pri hlave zbraň. Vyhrážali sa mu zapálením domu a likvidáciou rodiny. Muža znovu naložili do auta a donútili ho vybrať peniaze z dvoch herní, ktoré v Trenčíne prevádzkoval.

Z obavy o život svojich blízkych im muž vydal finančnú hotovosť 42 062 eur. 

Po niekoľkých hodinách muža vyložili z auta a v snahe zakryť stopy spálili auto v rekreačnej oblasti Zelená voda pri Novom Meste nad Váhom. 

Za tento posledný skutok páchateľom hrozí väzenie na 12 až 20 rokov. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Trenčín