Vklad pri vybavovaní dopravných kariet pre seniorov bude od januára len 1 eur, pozor na zmeny


Foto: Vklad pri vybavovaní dopravných kariet pre seniorov bude od januára len 1 eur, pozor na zmeny Foto: busportal.sk

Mesto Trenčín a SAD Trenčín na základe podnetov od cestujúcich a v snahe skvalitniť a zlepšiť služby mesta i spoločnosti SAD dospeli k dohode o znížení minimálneho vkladu na dopravnú kartu pre seniorov.

„Od 1. 1. 2018 dôjde k úprave výšky minimálneho vkladu na mestskej dopravnej karte (emitovanej občanom s trvalým pobytom v meste Trenčín) typu SENIOR 70 a ŤZP, ŤZP-S s invalidným vozíkom, resp. nevidiaci z 5 na 1 euro,“ infomruje mesto Trenčín.

Úprava sa dotýka prvotného vkladu pri vybavovaní dopravných kariet v Kancelárii predaja, alebo cez internet. Výška vkladu u vodiča autobusu a v automatoch ostáva nezmenená, 5 eur. Zmey platia od 1. januára 2018. 

„V období od 2. januára 2018 do 31. marca 2018 si budú môcť  držitelia vybraných typov mestských dopravných kariet s elektronickou peňaženkou vyššou ako 1 euro (emitovaných do 31. 12. 2017) uplatniť nárok na vrátenie finančného rozdielu medzi aktuálnym zostatkom a minimálnym vkladom v Kanceláriách predpredaja Trenčín. Za tarifnú službu nebude účtovaný manipulačný poplatok,“ dodáva mesto. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Trenčín