Policajti v Trenčianskom kraji zaistili ďalšie osoby v súvislosti s predajom a držaním drog


Foto: Policajti v Trenčianskom kraji zaistili ďalšie osoby v súvislosti s predajom a držaním drog
Galéria: 3 fotky
Foto: KR PZ Trenčín

„Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ z Trenčína obvinil zo zločinu „nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi“ spáchaného formou spolupáchateľstva 37-ročného Ladislava z Partizánskeho a rovnako starého Vladimíra z Handlovej,“ uvádza Elena Antalová, hovorkyňa KR PZ v Trenčíne. 

Obvinení Ladislav a Vladimír sa mali telefonicky dohodnúť, že v pondelok 27. novembra pôjdu do Serede pre fentanylové náplasti. Od neznámej osoby v Seredi tieto náplasti kúpili a zaplatili za ne 150 eur. Ladislav údajne od Vladimíra dostal za odvoz do Serede jednu z týchto náplasti. Obaja muži tieto náplasti ďalej predávali. V zmysle zákona je fentanyl zaradený do II. skupiny omamných látok. 

Policajti zastavili ich auto a oboch zadržali. Pri prehliadke policajti tieto náplasti našli. V súvislosti s týmito udalosťami zadržala polícia 5 podozrivých osôb. Polícia už vypracovala návrh na uväznenie obvinených Ladislava a Vladimíra. 


V priebehu 7 dní policajti a vyšetrovatelia odboru kriminálnej polície z Partizánskeho zaregistrovali 4 prípady drogovej trestnej činnosti. V 3 prípadoch išlo o konzumentov a dealerov fenantylových náplastí a v jednom prípade išlo o marihuanu.

„Zaistením drog tak kriminalisti zabránili aby sa do obehu dostalo 78 obvykle jednorazových dávok marihuany a približne 400 až 500 obvykle jednorazových dávok fentanylu,“ dodáva hovorkyňa. 

Obvineným v prípade priznania viny súdom hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Trenčín